Bajai Városi Színház

3 órája

Vidám műsorral köszöntötték a szépkorúakat Baján – galériával

Az idősebb generáció tagjait várták október első napján a Bajai Városi Színházterembe. Megtelt a színház a bajai és környékbeli szépkorúakkal, volt, akit unokája is elkísért az ünnepségre.

Márton Anna

Minden év október elsején a Föld különböző országaiban rendezvényekkel ünneplik meg az idősek világnapját –hazánkban is különféle rendezvényekkel köszöntik fel őket. Az ENSZ 1991-ben rendezte meg először a programot, ezzel hívták fel a figyelmet a Földünkön élő körülbelül 600 millió idős emberre. A bajai szépkorúakat dr. Bari Bernadett, Baja új polgármestere köszöntötte, és kifejezte háláját, amiért első hivatalos feladataként szólhat az idősekhez. 

szépkorúak, idősek napja, Baja, köszöntés,
Vidám műsorral köszöntötték a szépkorúakat Baján
Fotó: Márton Anna

– Nem tudok elképzelni annál megtisztelőbb lehetőséget, mint azok elé az emberek elé kiállni, akik egy élet munkájával megteremtették nekünk mindazt, amiben ma élhetünk. Hálát mondani azért, hogy Baja egy csodálatos adottságokkal bíró város, amely méltán lehet büszke történelmére, kultúrájára, nemzetiségeinek békés egymás mellett élésére, épített és természeti kincseire, és nem utolsósorban hungarikumára, a bajai halászlére – fogalmazott a polgármester.

– A mi világunk szüleink, nagyszüleink életével, munkásságával kezdődött. Önök építették számunkra azt a jelent, amelyben a mi generációnk egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatja meg. Mindennapi munkánkhoz az elődök példáiból meríthetünk erőt, hitet és bátorságot. Azon fogunk dolgozni, hogy méltóak legyünk arra, hogy az önök által megkezdett utat folytassuk és építsük tovább Baja jövőjét – fogalmazott Baja első embere. Hangsúlyozta, hogy továbbra is számítanak az idősebbekre, a tapasztalataikra, véleményükre, osztozni örömben, bánatban. Végül mindenkinek örömöt, jó egészséget, szeretetet és boldogságot kívánt.

A köszöntőt követően ünnepi műsort mutatott be a Rábl Színpad és Zenei Közössége. Zenés, szórakoztató műsorral készültek erre az alkalomra. A zene mellett helyet kapott a próza és a tánc is. Verseket, mesét, kellemes dallamokat hallhatott a közönség. Fellépett: Dudás Júlia, Égi Csenge, Helyes Csenge, Magdali Anna, Tramontenelli Larissza, Szőllősi Kristóf, Takács Petra, Wolfártné Tóth Mária. A programot Dudás Júlia állította össze.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában