Közélet

2007.08.04. 11:22

Bizonyítványbotrány: mit mond a császártöltési polgármester?

Frick József polgármester visszautasítja azokat a feltételezéseket, amelyek szerint a helyi gondozási központ vezetőjének, Nagy Antóniának a munkakörét azért szüntették meg, mert kirobbantotta a bizonyítványbotrányt.

S. I.

Mint ismert: az ügyben állítólag az idősek otthonának igazgatója, vagyis a polgármester felesége és egy főnővér az érintett (mi egyrészt egy rendőrségi vádemelési javaslatról, másrészt egy ügyészségi vádemelésről értesültünk – a szerk.).

Az erről szóló tegnapi cikkünk tartalmát illetően Frick elmondta: már az a megállapítás is téves, hogy felesége érettségi bizonyítványa hamis – ezt ugyanis majd a bíróság fogja megállapítani (nem is jogerős ítéletet közöltünk, hanem rendőrségi álláspontot – a szerk.). Nagy Antónia személyével kapcsolatban pedig hangsúlyozta: egy jóval korábbi döntés értelmében az általa vezetett intézmény szűnt meg.

– Egy tavalyi határozatunkban és az idei költségvetésünkben is szerepel, hogy a gondozási központot átszervezzük. A hozzá tartozó idősek otthonának fenntartása augusztus 1-től kistérségi keretek közé került, a többi feladatot pedig az önkormányzat egyéb intézményei látják el. Nagy Antónia munkaviszonya továbbra is megmarad, csak nem intézményvezetőként fog dolgozni – magyarázta a polgármester. 

Frick úr méltatlannak tartja azt is, hogy – mint mondja – tegnapi cikkünk azt sugallta, mintha az érintett nő házának összefirkálásához és férje cégének feljelentéséhez neki vagy a képviselő-testületnek köze lett volna.

Kapcsolódó cikkek:
Császártöltési bizonyítvány-ügy: Azt támadják, aki borított
Valódi-e a két vezető bizonyítványa?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!