Kosárlabda

2 órája

A Nagykőrösi Sólymok harcossága győzelmet nem ért, de a szurkolók díjazták

A férfi kosárlabda NB I. B zöld csoportjában a Nagykőrösi Sólymok a Veszprémet fogadta péntek este a forduló rangadóján. A hazaiaknál három alapember sem volt bevethető, ami meghatározta a végkimenetelt is, a Nagykőrösi Sólymok azonban így is vastapsot kapott a küzdőszellemért.

Nyitray András

A Nagykőrösi Sólymok helyzetét nehezítette, hogy Csorvási Milán, Molnár Bence és Mészáros Bence is sérüléssel küzdött a hét folyamán, hármójuk közül végül csak Tóth vállalta a játékot, aki ezzel együtt a meccs előtti napokban nem edzhetett. 

Nagykőrösi Sólymok, kosárlabda,
A Nagykőrösi Sólymok nagyot küzdött
Fotó: Silvester Suba/MKOSZ

Az első félidőben még jól tartotta magát a hazai csapat ilyen körülmények között is, az első negyed végén 17–23 állt az eredményjelzőn. A bajnoki címre pályázó Veszprém azonban fokozatosan erőltette rá akaratát a Nagykőrösre, az amerikai légiós, Michael Dupree tarthatatlan volt, így 31–54-re növelte előnyét a vendég gárda.

A 32 pontig jutó Dupree a második félidőben is megoldhatatlan feladat elé állította a hazaiakat, akik bár becsülettel küzdöttek, nem tudták húsz pont alatt tartani a különbséget. A végeredmény 82–102 lett, de beszédes, hogy a lelkes hazai publikum így is éltette csapatát a lefújás után. 

A Nagykőrösi Sólymok nem adta fel

A gyengébb kezdés után Kovács Márk vezetőedző szerint nagyot küzdött a csapat:

– Úgy érzem, a hiányzók miatt kicsit hit és tűz nélkül kezdtük el a meccset, ráadásul az ellenfél pazar dobóformát fogott ki. Nagyon jól használták ki a gyengeségeinket, rengeteg hibát követtünk el védekezésben, ami miatt görcsösek lettünk támadásban. Azonban az, hogy a második félidőre ilyen mentalitással, és önbizalommal jöttünk ki, mindenképpen a játékosok érdeme. Nagyon örülök, és büszke vagyok rájuk, hogy nem adtuk fel, és közelebb tudtunk jönni. Köszönjük a szurkolóknak a biztatás! A Veszprémnek pedig gratulálunk, és igyekszünk majd visszavágni nekik idegenben – értékelt Kovács Márk, a Nagykőrös vezetőedzője.

A Nagykőrös két-két győzelemmel és vereséggel áll egyelőre a tabella 6. helyén. A Sólymok következő mérkőzése november 3-án kerül megrendezésre Százhalombattán a bajnokságban, a kezdés 17 óra lesz.

Nagykőrösi Sólymok KE–Veszprém Kosárlabda Klub 82–102 (17-23, 14-31, 27-22, 24-26)

Nagykőrös. V: Nagy B., Farkas P., dr. Danka

Sólymok: Filep 20/9. Fehér P. 17/3, Molnár M. 16/6, Tóth B. 10, Mári 4. Csere: Tóth M. 11, Béres 4, Hőgye, Kónya L., Sárai-Szabó, Irimia. Vezetőedző: Kovács Márk

Veszprém: Tóth D. 7/3, Dupree 32/9, Geiger 13/3, Okoh 10, Polster 9/9. Csere: Krkljes 18/6, Kiss D. 5, Kocsis A. 8/3, Sáfrán, Valkó. Vezetőedző: Alex Geddes

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában