Művészet

1 órája

Kézimunka-kiállítást tartottak Kunbaján – galériával

Kulturális műsorral egybekötött kiállításmegnyitót tartottak pénteken délben a kunbajai Összefogás Közösségi Ház nagytermében.

Juhász Jenő

Szabó László, a Nyugdíjasok Bács-Kiskun Vármegyei Szövetség elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, hogy az elmúlt negyed században már számos kiállítást rendeztek a határ menti településen. Örvendetes dolognak tartja, hogy a helybélieken kívül a megye több településéről, a szomszédos vármegyéből, sőt, a határon túlról is érkeznek alkotók. Majd ezt követően köszönetét fejezte ki azoknak, akik vállalták a kézműves-bemutatkozást és azoknak a fellépőknek is, akik színesebbé tették a rendezvényt.

Kézimunka-kiállítás, tárlat, Kunbaja
Kézimunka-kiállítás nyílt Kunbaján
Fotó: Juhász Jenő

Elsőként a helyi általános iskola diákjai egy színvonalas műsort mutattak be, felkészítő tanáruk Gálfi Lívia pedagógus volt. Majd ezt követően a Kunbajai Nyugdíjasok és Mozgáskorlátozottak Egyesületének énekkara szórakoztatta az egybegyűlteket.

A kiállításon Bácskossuthfalva (Szerbia), Kunbaja, Forráskút, Sükösd, Katymár, Madaras, Csikéria, Tompa, Bácsalmás, Rém és Mélykút település szorgalmas kezű alkotói mutatkoztak be. A kézimunkákból, festményekből, népviseleti ruhákból, tanulói rajzokból és egyéb kézműves termékekből álló tárlat szombaton 17 óráig, vasárnap pedig 11 óráig tekinthető meg.

A rendezvény házigazdája ezúttal is a Kunbajai Nyugdíjasok és Mozgáskorlátozottak Egyesülete. A szervezők emléklappal és meleg étellel kedveskedtek az idei seregszemle résztvevőinek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában