Baon podcast

1 órája

Bán János: Szinte mindent feladtam az alpolgármesterségért – podcast

Bán János, Kecskemét új alpolgármestere volt a Rádió 1 Gong Téma című műsorának vendége. Bán János, az M5 volt csatornaigazgatója, a Kecskeméti Médiacentrum és a Kecskeméti Rajzfilmstúdió ex-vezetője, és a nagy népszerűségnek örvendő Hunyadi-könyvsorozat szerzője arról beszélt, miként érintette a politikai tisztségre való felkérés, és az előtte álló feladatokról is szólt.

Horváth Péter

Bán János elmondta, hogy meglepetésként érte a felkérés, és soha nem volt olyan terve, hogy alpolgármesteri székbe üljön. Korábban a média világában dolgozott, illetve a könyvkiadás területén próbálta ki magát, illetve íróként is jegyzett. Emlékeztetett, hogy nyáron vette át a Kecskeméti Rajzfilmstúdó vezetését Mikulás Ferenctől, és emiatt is nagy meglepetés volt számára a felkérés, ezért gondolkodási időt is kért, mielőtt választ adott. Azonban Kecskemét kultúrája és városmarketingje terén nagyon sok időszerű feladat merült fel, és lehetőség nyílt rá, hogy konkrét lépéseket tegyen alpolgármesterként ezek megoldására, szolgálva a város kultúráját.

Bán János, alpolgármester, Kecskemét
Bán János, Kecskemét új alpolgármestere 
Fotó: Rádió 1 Gong

Első lépésként immár polgármesteri szemszögből kívánja megismerni Kecskemét kulturális intézményeit, betekinteni a napi működésbe, a felmerülő problémákba. Sok olyan feladat van, amit az intézmények külön-külön próbáltak megoldani, azonban most  közösen oldhatnak meg – mondta terveiről az új alpolgármester.

Hangsúlyozta: fontos lépéseket tenni azért, hogy a fiatalokat a városban tartsák, azért, hogy valódi élettel teljen meg a város. Bán János elmondta, hogy szeretne formai kapcsolatot a város értelmiségével, hiszen minden jövőbeli tervet a helyi alkotók és értelmiségiek véleményének meghallgatásával szeretne kialakítani a városvezetéssel közösen.

A tisztség kedvéért szinte minden más tevékenységét fel kellett adnia: a rajzfilmstúdió vezetését, és a Hitel Könyvkiadó főszerkesztői posztját, illetve az M5 tévécsatornán futó műsorát is. Egy tevékenységgel nem hagy fel, és az az írás. Mint Bán János fogalmazott, az a személyisége része és élete fontos területe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában