Bajnokság

1 órája

Kézilabda körkép: a Mizse KC nagy pofont kapott

Hétvégén folytatódtak az NB II-es bajnokságok, ahol szombaton a női és férfi ligában is pályára léptek Bács-Kiskun vármegyei csapatok. A Mizse KC nagyobb vereségbe szaladt bele otthon a PLER fiataljai ellen, míg a Kiskunmajsa Törökszentmiklóson maradt pont nélkül a férfi G csoportban, ugyanakkor az F-ben a Kalocsa javítani tudott. A nőknél a Bácsalmás Vecsésen vérzett el. Az NB II. mellett a vármegyei I. osztályú kézilabda liga is elindult.

Nyitray András

A Mizse KC már pénteken pályára lépett, hazai pályán a PLER U21 volt a lajosmizseiek ellenfele. A vendégek gyakorlatilag néhány perc elteltével magukhoz ragadták a kezdeményezést, alig tíz perc elteltével már 9–5-re vezettek. Benke, Soltész, Bujdosó és Horvát próbálta tartani a lelket a hazai csapatban, de a fiatalos lendülettel szemben ezúttal mérsékelt sikerrel vette fel a harcot a hazai rutin. A 21. percben ugyan Bán góljával háromra zárkózott a Mizse, de a vendégek egy újabb jó periódus után 13–19-re léptek el ezután. A félidőre aztán tovább nyílt az olló, a hazai védekezés ezen a napon nem működött, 14–24 állt az eredményjelzőn a szünetben. Ez a különbség a második félidőben gyakorlatilag állandósult is, érdemben nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez a Mizse KC, mely végül 34–44-es vereséget szenvedett. Ezzel négy kör után két-két győzelme és veresége van a gárdának a kézilabda NB II. G csoportban.

kézilabda, PLER, Mizse KC
A Mizse KC nem bírt a PLER fiataljaival
Fotó: Bús Csaba

A Kiskunmajsa első idegenbeli meccsét játszotta az idényben, a Kecskemét elleni vereség után Törökszentmiklósra látogatott az újonc. A hazaiak Pásztor vezetésével már az első tíz percben jelezték, győzelemmel számolnak, ekkor 8–4-re vezettek. Vadkerti volt támadásban aktív majsai oldalon, hozzá Tan is próbált csatlakozni, a szünetig így a különbség végül nem változott (19–15). Fordulás után gyorsan lezárta a meccset a Székács, tíz perc után már 25–15 volt az állás. Innen már nem olt visszaút a Majsának, mely végül 34–27-re kapott ki, egy győzelme mellett így három veresége van a G csoportban.

Az F csoportban szereplő Kalocsa szoros meccsen kapott ki legutóbb Tökölön, melyen hazai pályán kozmetikázott volna. Szvétek Balázs játékosai jól is kezdtek, 5–1-es rohamot vezettek a Budai Farkasok U21 ellen. A nagy lendület a szünetig apadt ugyan, de így is 14–12-re vezettek a félidőben a hazaiak. Szünet után frissebb volt a KKC, Kovács Ákos góljainak is hála, 24–18-ra vezetett negyedóra után. A fiatalok ugyan fel tudtak jönni még a végére, a hazai sikert innentől már nem veszélyeztette semmi, a végeredmény 32–30 lett. A Kalocsa két győzelem mellett kétszer kapott ki eddig csoportjában az idényben.

A női bajnokságban a Bácsalmási PVSE egy hét szünet után hibátlan teljesítménnyel utazott a jó erőkből álló Vecsés otthonába. Dankó Ervin csapata az első percekben tudta tartani a lépést a Pest vármegyei riválissal, az első félidő közepén már 10–5-ös hátrányban volt. Ezt követően is akadozott a vendégek játéka, szünetben így már 18–10-re vezetett a Vecsés. Közelednie a második félidőben sem sikerült a PVSE-nek, a Vecsés szemernyi reményre sem adott okot, s végül 35–22-re nyerte meg az összecsapást.

A vármegyei I. osztályú kézilabda bajnokság is elindult 

Az NB II. mellett a vármegyei férfi I. osztály küzdelmei is zajlottak, szombaton rendezték az első teljes fordulót. Ezeken két hazai siker született, a KESE-NJE 37–25-re verte a Kiskunhalasi UKSC-t, míg a Kiskőrösi KSE 30–14-re az Soltvadkerti TE-BS Plastic-ot. A Balogh Tészta Tiszakécskei VSE már nem volt ilyen szerencsés, mivel 20–30-ra kapott ki otthon a Gézengúz UKC-tól. A nőknél a keleti csoportban rendeztek szombaton meccseket, ugyancsak a nyitányon: a Tengelic-Paks 21–19-re verte a Tolnát, míg a Nemesnádudvar a HUN FC vendégeként diadalmaskodott 20–31-re. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában