Galériával

2 órája

Több mint kétszáz kiló tartós élelmiszer gyűlt össze a jánoshalmi jótékony családi napon

Családokkal népesült be szombaton egész napra a Szent Anna katolikus templom előtti főtér, ahol az Élhetőbb Jánoshalmáért Csoport szervezett jótékonysági rendezvényt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jánoshalmi Csoportjával együttműködve.

Pozsgai Ákos

A szervezők által közösségépítőnek szánt eseményre sokan ellátogattak, ahol egész napos programokkal várták az érdeklődőket. Légvár, munkagép bemutató, kreatív sátor, lufihajtogató bohóc, arcfestés, csillámtetoválás és kézműves foglalkozások várták a családokat.

családi nap, jótékonyság, egészség
Több mint kétszáz kiló tartós élelmiszer gyűlt össze a jánoshalmi jótékony családi napon 
Fotó: Pozsgai Ákos

Az önfeledt szórakozás mellett a szervezők az egészségmegőrzésre is hangsúlyt fektettek, ingyenes vérnyomás- és vércukorszintmérést biztosítottak a résztvevők számára. 

A rendezvény egyben jótékonysági célokat is szolgált, tartós élelmiszereket gyűjtöttek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jánoshalmi Csoportjának önkéntesei. A nap végére több mint kétszáz kilogramm élelmiszert sikerült összegyűjteni, a jórészt, liszt, cukor, étolaj, tészta, fűszerek, keksz és különböző édességféleségből álló adományokból egyenlő csomagokat készítenek a máltais önkéntesek és rászoruló családoknak juttatják majd el az elkövetkezendő hetekben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában