Ünnepség

2 órája

Több százan vonultak végig Császártöltés utcáin a szüreti felvonuláson – galériával

Szüreti felvonulást rendeztek Császártöltésen szombat délután. Több mint kétszáz óvodás, iskolás és felnőtt vonult fel a település utcáin egészen a központi buszmegállóig.

Barta Zsolt

Fotó: Angeliné Sebestyén Edit

Bár a szőlőt már egy hónapja leszedték a falu határában, azért az esemény nem maradhatott el. Pláne azért nem, mert egy borkatlant is szerveztek a helyi pincészetek a Teleház mögötti téren. A felvonulás is itt ért véget, ahol a 17 órakor a műsort adott a Fuchs Kórus, a helyi iskolások táncoltak, illetve a fúvós zenekar várta műsorral a hűvös idő ellenére is a falu központjába látogatókat. 

szüreti felvonulás, bor, ünnepség
A nyolcadikos diákok a szüreti felvonulás élén 
Fotó: Angeliné Sebestyén Edit

– A település egyik nagy eseménye a szüreti fesztivál – hangsúlyozta hírportálunknak Takácsné Stalter Judit polgármester, akit a vármegyei közgyűlés néhány hete az „ Év polgármestere” címmel tüntetett ki. A falu elöljáróját arról kérdeztük, hogy mit is terveznek a következő öt évben megvalósítani.

– Az elmúlt tíz évben nagyon sok fejlesztés történt Császártöltésen, ezt a vonalat kívánják tovább vinni. A tervek megvannak, kérdés, hogy lesz- e pályázati pénz ezek megvalósítására. Az idősek otthona közelében egy új portát vettek, és az intézmény befogadó helyeit 19 fővel szeretnék bővíteni. Erre pályázati támogatást várnak – fogalmazott a polgármester, aki nagy tervként jelölte meg a közvilágítás korszerűsítését. Továbbá folytatni kívánják a járdák felújítását, az aszfaltos utak javítását is. A település vezetője fontosnak tartja a Sváb Kutatási Központ kialakítását, amelyhez Gulyás Gergely miniszter ígért korábban már pénzt. A belterületi kerékpárút elkészült, most már a Keceli és a Hajósig vezető utak kiépítése következik a jövőben. A polgármester szólt arról is, hogy a gazdasági nehézségek ellenére az intézmények működési színvonalának a megőrzését is fontos feladatnak tekinti.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában