Labdarúgás

2 órája

Katonatelepen igazságos döntetlen született

A hét forduló után a kilenc ponttal a 8. helyen álló Katonatelep a 13 ponttal a 6. Helvéciát fogadta a vármegyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában. A végig kiegyenlített, egészen a lefújásig nagy küzdelmet hozó mérkőzésen igazságos döntetlen született.

Vincze Miklós

A hazai gárda tisztes helytállásra készült, miután ezen a szombat délutánon nyolc alapjátékos is hiányzott a keretből. A Helvécia ezen a téren jobban állt, elbizakodottságnak ugyanakkor a nyomát sem lehetett felfedezni a vendégeken, tisztában voltak azzal, hogy nehéz mérkőzés előtt állnak.

Katonatelep, labdarúgás, Helvécia
A Katonatelep-Helvécia mérkőzésre bevonulnak a csapatok.
Fotó: Vincze Miklós

Enyhe vendégfölénnyel indult a találkozó, amely már a 8. percben gólban is megmutatkozott. Ódor Zoltán ívelt a jobb oldalról, az oldalvonal mellől a hosszú sarok irányába, ahol jó ütemben érkezett Török Máté, és közelről a jobb sarokba bólintott, 0-1. Két percre rá Marton Richárd vállalkozott jobbról, szorongatott helyzetből lövésre, nem sokkal tévesztette el a bal fölső sarkot. A 17. percben szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, a kaputól 25 méterre. Ódor állt a labda mögé, a keményem megküldött lövés nyomán a labda a kapu jobb oldalába tartott, Szentesi Zoltán öklözve mentett. Egy percre rá tetszetős vendég-összjátékot követően Ódor adott be balról, a kapu elé berobbanó Molnár Csaba közelről, kapásból a léc fölé durrantott. A levegőben lógott az újabb vendéggól, fölényben játszott a Helvécia. A 28. percben először veszélyeztetett a hazai gárda. Péntek ívelt át szögletből a hosszú oldalra, Kőrös Gábor éles szögből kapura fejelt, a kapus fölött át is szállt a labda, Palásti Gábor azonban lenyűgöző higgadtsággal és eleganciával vette mellre és tisztázott. A 30. percben Nyerges Gergő a félpályáról küldött meg egy hosszú indítást Kőrös Gábor irányába. Kőrös rárajtolt a labdára, el is érte, és az első érintéssel elpasszolta a jó ütemben kilépő Horváth Mihály mellett a játékszert, amely a jobb sarokba gurult, 1-1. Némileg váratlan, ám annál szebb góllal egyenlített a Katonatelep. A 39. percben nagy vendégziccer maradt ki. A hazai kapus egy veszélyes beadást követően tisztázott, a középre kiütött labdával azonban a vendégek azonnal megtalálták a kapura törő Molnárt, aki az ötös sarkáról centiméterekkel a kapufa mellé lőtt. Három pecre rá Molnár nyargalt el az alapvonalig a jobb oldalon, jól adott középre, az érkező Szabó Gábor azonnal kapura pörgetett, Szentesi nagyot vetődve szögletre mentett. A szögletet követően Molnár fejelt középről nem sokkal a keresztléc fölé.

A második játékrészben továbbra is nagy energiákat fektetett mindkét fél a játékba. Az 50. percben Kalló Márk eresztett meg középről, 22 méterről egy erőteljes lövést, de a keresztléc fölé küldte a labdát. Az 56. percben egy hazai kontra végén egy jó beadás a hosszú oldalon három hazai játékost is üresen talált, de elstukkolták a labdát a hazaiak. Egyre inkább kiegyenlített, férfias küzdelem folyt a pályán. A 61. percben Kalló vágott ki egy nagy szólót, a 16-os előterében összegyűlt tömegen is áthámozta magát valahogy, majd a 16-osról, középről laposan lőtt, Szentesi lábbal nagyot mentett. Ezt követően fokozta a nyomást a Helvécia, keresték a rést a hazaiak védelmén, a hazai játékosok azonban nagy lelkesedéssel küzdöttek, nem hagytak rést a pajzson. Miközben veszélyesek voltak a hazai kontrák is. A 79. percben Palásti adott haza, meglehetősen veszélyes megoldást választva, ugyanis ívelte a labdát. Horváth Mihály kiindult érte, ám a labda egy fűcsomón megpattanva megtréfálta a kapust, és megindult a jobb alsó sarok felé. A vendégek portása nagy vágtának köszönhetően utolérte, és még a gólvonal előtt menteni tudott. Arra a kipattanóra azonban azonnal lecsapott Marton, és közelről a kapuba lőtt, 2-1. Az utolsó percekben igyekezett nagyobb fokozatra kapcsolni a Helvécia, a hazaiak azonban nagy lelkesedéssel tartották az eredményt. Már-már úgy festett, hogy a Katonatelepnek sikerül otthon tartania mind a három pontot, amikor a 91. percben Kalló indult meg nem először középen, két embert is kicselezett, majd középről, húsz méterről laposan a kapu bal oldalába lőtt, 2-2. A fordulatos, látványos játékot nem, de végig példásan nagy küzdelmet viszont hozó találkozó így végül igazságos döntetlennel zárult.

Kőrös Gábort, a Katonatelep játékosa így tekintett vissza a szépségdíjas egyenlítő góljára: - Egy nagyon jó indítást kaptam, Nyerges Gergő rúgta föl a labdát balról, a félpályáról. Én rárajtoltam, és bár egy védő is elindult a labdára, és a kapus is kiindult a kapujából, éreztem, hogy én tudok elsőként odaérni, viszont azt is, hogy ha el is érem a labdát, ott már cselezgetni, trükközni sem helyem, sem időm nem lesz. Így megpróbáltam az első érintésből elpörgetni a kapus mellett, ez szerencsére sikerült is, a labda a jobb alsó sarokban kötött ki.

Katonatelep, labdarúgás, Helvécia
A Katonatelepi SE csapata
Fotó: Vincze Miklós

– Bár az eredmény igazságos, a mi szánk íze most mégis keserű, hiszen a hajrában már a zsebünkben éreztük a három pontot – értékelt Kocsis Tamás, a hazai csapat szakvezetője. – Sajnos az idén nem ez az első eset, hogy a végén nem bírjuk levédekezni a döntő szituációkat. Annak ugyanakkor tudok örülni, hogy egy rossz széria után végre már pontot szereztünk, ráadásul nyolc alapjátékosunkat nélkülözve sikerült helytállnunk. Ezt tekintve szép eredmény ez az egy pont, hozzáteszem, a játék képét tekintve igazságos is a döntetlen, ugyanakkor ami a csapatom hozzáállását, akarását illeti, egy rossz szavam sem lehet a srácokra, mindent elkövettek, minden egyes labdáért megharcoltak.

– A találkozó hajráját tekintve azt kell mondanom, hogy ma mentettünk egy pontot – jelentette ki Tímár Zoltán, a vendégek mestere. – Azzal a céllal érkeztünk, hogy meg akarjuk szerezni a három pontot, és ha a helyzeteinket megfelelő arányban használtuk volna ki, akkor ezt a mérkőzést meg is tudtuk volna nyerni. A lelkesen küzdő hazai csapatot dicséri, hogy ennek ellenére a lefújáskor már mi voltunk az a fél, amely nagyon örülhetett az egyik pontnak. Nem volt szép meccs, de nagy küzdelmet hozott, véleményem szerint igazságos a pontosztozkodás.

Katonatelep, labdarúgás, Helvécia
Helvéciai SE csapata
Fotó: Vincze Miklós

Katonatelepi SE-Helvéciai SE 2-2 (1-1)

Katonatelep, vezette: Borbényi Miklós Bence (Horváth Attila, Almási Levene)

Katonatelep: Szentesi – Homoki-Szabó B., Kőrös, Horváth V., Kocsis (Barakkó 52.), Sándor, Ábri, Nyerges, Nagy S. (Gróf 52.), Marton, Péntek.

Helvéciai SE: Horváth M. - Molnár (Homoki-Szabó Z. 46.), Török, Szabó R., Palásti, Kalló, Szöllősi, ódor, Börönde, Csorba (Komáromi 73.), Szabó G.

Gól: Kőrös a 30., Marton a 79. illetve Török a 7., Kalló a 91. percben.

Sárga lap: Nyerges 44., Sándor 73., Marton 77. illetve Molnár 36., Kalló 90. perc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában