Összefoglaló

3 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 12.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Egy furgon csapódott fának Bajánál, amikor egy civil, hatósági jelzés nélküli rendőrségi járműben ülő rendőr próbálta megállítani a járművet. 

hírek, összefoglaló, Bács-Kiskun
Lesodródott az útról és fának hajtott egy furgon Baja közelében
Fotó: Pozsgai Ákos

A természeti katasztrófák csökkentésének világnapja alkalmából Bács-Kiskun vármegyében is sikeres véradások folytak. Az önkéntes véradók által leadott vér több száz emberen segíthet majd – derült ki a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményéből.

Pénteken új tárlat nyílt Kecskeméten, a Népi Iparművészeti Gyűjteményben. A Megfestelek égszínkékre… – Kékfestő mesterség Bács-Kiskun vármegyében című időszaki kiállításon nemcsak a tiszakécskei és bácsalmási kékfestő mesterek gyönyörű munkái láthatók, a több évszázados mesterség munkafolyamatai is megismerhetők.

Az őrölt paprika az egyik leggyakrabban használt fűszer a hazai háztartásokban. Szinte minden magyaros étel alapja. De, hogy milyen áldozatos munka árán kerül az asztalunkra, arról csak sejtéseink vannak. Az idei forró nyár és aszály sok kárt okozott a fűszerpaprika termelőknek – tudtuk meg Győri László, tiszaalpári termelőtől, aki hosszú évek óta foglalkozik fűszerpaprikával. A palántaneveléstől a forgalmazásig szinte mindent maga csinál.

Letért az útról és árokba hajtott egy kamion az M5-ös autópálya 117-es kilométerénél, a Szeged felé vezető oldalon, Kiskunfélegyháza térségében. 

Országszerte, köztük Baján is Országos Stroke Prevenciós Délelőttöt tartott a Rotary Magyarország szombaton. A Türr István Múzeumban előadásokkal, tanácsadással hívták a figyelmet arra, a legfontosabb felismerni a stroke tüneteit, mert a gyors orvosi segítség életmentő.

Szombaton tartották meg Ágasegyházán az idősek napi rendezvényt, mely a község egyik legfontosabb ünnepe. Mintegy háromszáz ágasegyházi idős embert vendégeltek meg a sportcsarnokban.

Közel 30 utcában és 7 megállóhelyen lovaskocsis-felvonulással és különböző nemzetiségi táncokkal szórakoztatták az érdeklődőket szombaton Bácsalmáson.

Október 20-ig még tart a Nyugdíjas Hetek programsorozat a Kecskeméti Vadaskertben. Az idősek kedvezményes áron látogathatják meg az állatkertet.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában