Múltidéző

2 órája

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Baon.hu

Ha önnek is van olyan képe, mely valamiért emlékezetes, és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, mely 2004 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

nosztalgia, múltidézés, múltidéző
Olvasói fotó

Költőpáros 

Kecskemétről Kovács István József költő egy 2003-as felvétellel emlékezik szeretett kedvesére, Nagy L. Éva költőre, akit néhány évvel ezelőtt veszített el. Törökországban, Rodostón, a Rákóczi-házban láthatók. Az épületben kitűzték Kovács István egyik versét is, törökre lefordítva. Címe: Pro patria et Libertate. 

nosztalgia, múltidézés, múltidéző
Olvasói fotó

Két testvér 

Tiszakécskéről Tajti Lászlóné Gizike ezen az 1990-es években készült fényképén apósa, Tajti Mihály (jobbról) és testvére, Tajti István látható. A két testvér csak ritkán tudott találkozni, mert Pista bácsiék a Dunántúlon éltek. Sajnos ma már nem élnek, de kedves emléküket őrzi Olvasónk. 

nosztalgia, múltidézés, múltidéző
Olvasói fotó

Alsó tagozat 

Kecskemétről Facol Lajos régi osztályfényképet mutatja be. Az alsó évfolyamot Jugoszláviában, Oromparton járta. A tanyai iskolában magyarul tanultak. Walter Ilona volt a tanító. Olvasónk ezekből az évekből sok kedves emléket őriz, melyeket ma is szívesen felelevenít.

nosztalgia, múltidézés, múltidéző
Olvasói fotó

Osztálykirándulás 

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár több évtizeddel ezelőtt készült fényképpel nosztalgiázik. A kép egy vidám osztálykirándulás csapatát örökítette meg, feleségével, Szórád Istvánné Fehér Ilona pedagógussal, aki sajnos ma már nem lehet vele. Szeretett emlékét sosem felejti. 

nosztalgia, múltidézés, múltidéző
Olvasói fotó

Családi album 

Páhiról Andrássy Gyula 1972-es esztendőt idézi fel ezzel a fényképpel, mely nagyon kedves a számára. Kisebbik fia, Tamás ül a babakocsiban Páhin. 

nosztalgia, múltidézés, múltidéző
Olvasói fotó

Tantestület 

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes fényképe az 1947-es tanév végén készült a Kecskeméti I. Kerületi Községi Elemi Népiskola tantestületéről. Középen ül Hatvani Pál igazgató úr, aki 1931–51 között vezette az oktatási intézményt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában