Futsal

1 órája

Csólyospálos debütálás gólzáporos sikerrel

Hétfőn este játszotta a Csólyospálos férfi futsal csapata az első NB III.-as mérkőzését a futsal NB III.-ban, az ellenfele a tavalyi ezüstérmes Mórahalom volt. A hazaiak nem voltak megilletődve, parádés, 16-5-ös győzelmet aratott a Csólyospálos.

Vincze Miklós

A Menyhárt Dominik, Patyi Milán, Magyar Zalán, Szabó Bence, Harkai Tibor volt az a kezdő ötös, amely megkezdte a Csólyospálos első NB III.-as futsalmérkőzését a kiskunmajsai sportcsarnokban. Habár a tavalyi ezüstérmes volt az ellenfél, a hazaiak egyáltalán nem voltak megilletődve, Patyi, Harkai és a csereként beállt Kovács Kevin góljaival a 7. percben már 3-0-ra vezettek. Makai Csongor válasza nem zökkentette ki a hazaiakat, feliratkozott a gólszerzők közé Kertész Máté is, Patyi Milánnak a 10. percben esett második találata után pedig már 5-1 állt az eredményjelzőn. 5-3-ra feljöttek a vendégek, Harkai, Patyi és Szabó Bence azonban gondoskodott róla, hogy tekintélyes, 8-3-as haza vezetéssel záruljon az első játékrész. A második félidőben az első félidőben látottal megegyező mértékű gólgyártást folytattak a hazaiak, így végül 16-5 arányban nyerték a mérkőzést. A találkozón a hazai csapat gólkirálya Patyi Milán lett öt találattal, három-három gólt szerzett Harkai Tibor és Magyar Zalán. Soha rosszabb bemutatkozást, folytatás egy hét múlva már idegenben, Apátfalván.

Csólyospálos, futsal, Mórahalom VSE
A Csólyospálos futsal NB III.-ban debütáló csapata. 
Fotó: Patyi Donát

– Csólyospálos debütált az NB III.-as futsal bajnokságban, ugyanis korábban sosem szerepelt még felnőtt csapatunk parkettán – értékelt Ábrahám-Furus Gergő, a csapat szakmai vezetője. – Külön öröm, hogy jól sikerült a bemutatkozás, ugyanis a tavalyi ezüstérmes Mórahalmot sikerült felül múlnunk. A bajnokságban való indulásunknak két oka van. Egyrészt imádunk futballozni, másrészt a hihetetlenül fiatal csapatunknak kiváló fejlődési lehetőséget jelent ez a megmérettetés – jelentette ki. 

Csólyospálosi FSE-Mórahalom VSE 16-5

Kiskunmajsa, vezette: Tóth Csaba, Péter-Szabó Ottó, Nagy Norbert.

Csólyospálos: Menyhárt – Patyi, Magyar, Szabó B., Harkai. Csere: Andóczi-Balog – Novikov, Kovács K., Márta, Varga A., Kertész, Hegedűs.

Mórahalom: Szili – Pál, Császár, Vörös, Tischner. Csere: Szűcs, Szécsi, Makai.

Gól: Patyi 3., 10., 19., 24., 40., Harkai 5. 19., 36., Kovács K. 7., 39., Kertész 9., Szabó B. 20., 22., Magyar 24., 38., 40. illetve Makai 7., Vörös 10., Pál 16., 29., 31. perc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában