Fórum

2 órája

A Bajai Halfőző Fesztivál lesz a lakossági fórum témája

Lakossági fórumot hívott össze dr. Bari Bernadett polgármester melynek témája a Bajai Halfőző Fesztivál lesz.

Márton Anna

Két évvel ezelőtt az akkori városvezetés kiszervezte külső vállalkozónak a város egyik legfontosabb ünnepét, a Bajai Halfőző Fesztivált. Az elmúlt évben számos vitát generált a július második hétvégéjén zajló gasztrofesztivál, nagyon sok bajai és környékbeli érezte úgy, hogy a város elengedte a hagyományokat. A fesztiválprogramok sokak szerint nem követték a helyi hagyományokat. A kulináris élmények mellett a zenei programok idén más formában kerültek megrendezésre.

Bajai Halfőző Fesztivál, lakossági fórum, Baja, halfőző,
A Bajai Halfőző Fesztivál lesz a lakossági fórum témája
Fotó: Márton Anna

A Fidesz-KDNP bajai csoportja már a júniusi önkormányzati választás kampányában is prioritásként kezelte, hogy megoldást kell találni arra, hogy a fesztivál újra a régi fényében csillogjon. 

Tisztázni kell a Bajai Halfőző Fesztivál jövőjét

Dr. Bari Bernadett polgármester közösségi oldalán jelentette be a lakossági fórum összehívását: „A Bajai Halászléfőző Fesztivál jövője olyan kérdés, amelyet minél előbb tisztáznunk kell. A fesztivál teljes körű megszervezésének jogát az előző városvezetés 2 évre (2024-2025-ös évekre) egy vállalkozónak adta át, és ez az elmúlt évben számtalan vitát generált, valamint rányomta a bélyegét a bajaiak életének egyik legfontosabb eseményére. Joggal várják tőlünk, hogy megoldásokat keressünk, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy meghallgassuk az idei szervezés kapcsán a lakosság véleményét, tapasztalatait, kéréseit, javaslatait. Ennek érdekében – a szervező Music Production Kft.-vel egyeztetve – egy lakossági fórum összehívását kezdeményeztem október 29-én, 17 órára a polgármesteri hivatal dísztermébe ” – olvasható többi között a felhívásban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában