Közlekedés

2 órája

Aszfaltozás és felújítási munkálatok lassítják a forgalmat Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani kedden Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást keddre vonatkozóan.

útinform, munkálatok, Bács-Kiskun
Aszfaltozás és felújítási munkálatok lassítják a forgalmat Bács-Kiskunban
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán 

– burkolatfelújítási munkákat végeznek a Röszke felé vezető oldalon a 49-es és az 57-es kilométer között. A forgalmat a belső sávra, és a szemközti oldal belső sávjára terelik át. A Budapest felé vezető oldalon a külső és a leállósávra terelik a járműveket. A munkavégzés ideje alatt az Örkény csomópont le és felhajtóága mindkét oldalon járható, de a Szeged irányába közlekedők úgy tudnak csak kihajtani ennél a csomópontnál, ha az autópálya Szeged felé vezető oldalán maradnak.

– A 67-es kilométernél a Lajosmizse csomópontban aszfaltoznak, ezért a Budapest felé vezető oldalon sem le- sem felhajtani nem lehet. A terelőutat sárga táblák jelzik.

– a Budapest felé az M44-es autóút építéséhez kapcsolódóan lezárták a 74-es kilométernél a Kecskemét-észak csomópont lehajtóágát. Az ellenkező, Röszke felé vezető oldalon pedig a le- és felhajtóágat is lezárták.

– a főváros felé vezető pályaoldalon, Örkény és az M0-s autóút csomópontja között az elválasztósáv növényzetét kaszálják várhatóan reggel 07:30-tól 9:00-ig. A 48-as és a 27-es kilométer között az aktuális munkaterületnél soroljanak a külső sávba!

Főutak:

Az 51-es főúton,

– Dunaharaszti elkerülő szakaszán, a 16-os kilométernél fenntartási munka kezdődött. Irányonként csak egy-egy sáv járható. Gyakoriak a torlódások, főként a reggeli, valamint a délutáni csúcsidőszakokban!

– Bátya közelében az útmenti növényzetet kaszálják. A 126-os és a 127-es kilométer között a fél útpályát lezárták, és jelzőőrök irányítják a forgalmat.

– Sükösd és Baja között az útmenti növényzetet kaszálják. A 148-as és a 156-os kilométer között a jelzőőrök irányonként váltakozva engedik a járműveket.

Az 53-as főúton, Soltvadkert határában, a 36-os kilométernél lévő vasúti átjárót építés miatt lezárták. A forgalmat ideiglenes terelőútra irányítják.

Az 511-es főúton, Baja elkerülő szakaszán kaszálnak. Az 1-es és a 4-es kilométer között a jelzőőrök félpályán engedik a járműveket.

Az 512-es főúton, Kalocsa elkerülő szakaszán körforgalmat építenek. A 3-as kilométernél a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun vármegyében, a Kunszentmiklós nyugati határában lévő vasúti átjárót felújítják. A 34-es kilométernél a járműveket a helyben kiépített terelőútra irányítják.

Kamionstop:

Ezen a héten a kamiontilalom az ünnep miatt, október 22-én kedden este 10 órától, október 23-án szerdán este 10 óráig, valamint hétvégén a szokásos módon október 26-án, szombaton este 10 órától október 27-én vasárnap este 10 óráig is érvényben lesz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában