Alkotmányos rend elleni szervezkedés

2 órája

Letartóztatná az ügyészség az egyik fiatalt, aki fegyveres merényletre készülhetett Magyarországon

A Fővárosi Főügyészség a letartóztatását indítványozza annak a férfinak, akit – külföldi társhatóság jelzése alapján – a Terrorelhárítási Központ közreműködésével vett őrizetbe a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a napokban.

MW

Letartóztatná az ügyészség az egyik fiatalt, aki fegyveres merényletre készülhetett Magyarországon

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

A Fővárosi Főügyészség azt közölte kedden az MTI-vel, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntettével, amelyet a törvény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget.

Emlékeztettek, hogy

a nyomozás külföldi társhatóságok jelzése alapján indult meg, és a férfit végül a rendőrség a Terrorelhárítási Központtal közös, szakszerű műveletében fogta el.

A Fővárosi Főügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozza; a főügyészség álláspontja szerint az elkövetés körülményeire figyelemmel mind a bizonyítás jogellenes befolyásolásának, mind a bűnismétlésnek a veszélye valós, így enyhébb kényszerintézkedés nem jöhet szóba.

A letartóztatás elrendelésének tárgyában a nyomozási bíró várhatóan kedden dönt. Az ügyben több gyanúsított van – áll a közleményben.

Az ügyről alábbi cikkünkben számoltunk be részletesen:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában