Futsal

2024.09.11. 17:14

Erőltetett menetbe kezd bele a ScoreGoal

Csupán 15 nap alatt négy fontos bajnoki összecsapás vár az SG Kecskemét Futsal csapatára az NBI-es pontvadászatban. Csütörtökön a Debrecen ellen kezdik meg a kék oroszlánok az erőltetett menetet a Messzi István Sportcsarnokban, mely során a rendkívül nehéz sorsolás sem könnyíti meg a dolgukat.

Nyitray András

Fontos sikert arattak a múlt héten a kecskemétiek, amikor a fővárosban 7–4-re múlták felül végül a TFSE-t. Nem nagyon van mód azonban kiélvezni a sikert, hiszen nehéz sorozat előtt áll az alapszakaszban a tavalyi ezüstérmes. Csütörtökön már újabb megmérettetés vár a kék oroszlánokra, a Debrecent fogadják  k a Messzi István Sportcsarnokban. A hajdúsági alakulat eddig négy egységet tudott szerezni a pontvadászatban, megverték a TFSE-t. bravúros pontot hoztak el a Berettyóújfalutól, ennek köszönhetően most a hetedik pozíciót foglalják el. Az SG Kecskemét az első forduló botlása után három győzelmet jegyezhetett zsinórban, a negyedik pozíciót foglalják el, de erőltetett menetre készülnek. 

Kecskemét, ScoreGoal, futsal, erőltetett
Erőltetett menetre készül a Kecskemét
Fotó: Bús Csaba

Az erőltetett menet nehézsége a sorsolás 

Marko Gavrilovic, a Kecskemét sportigazgatója az átalakuló DEAC ellen sem számít könnyű összecsapásra, ráadásul hiányzójuk is lesz. 
– A Debrecen átalakult a nyáron, és fiatalabb lett a csapatuk összetétele. Természetesen rutinos játékosok is vannak a keretükben, igazoltak egy spanyol légióst is, szóval kompakt együttesről beszélünk. Az ő célkitűzésük is hasonló a miénkhez, azaz a felsőházi rájátszásba kerülni az alapszakasz végén. Egy rendkívül fizikális és kiélezett összecsapásra számítok csütörtökön, pláne hogy Tomic a szerb válogatottnál van jelenleg, így rá nem számíthatunk. Hiszem, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot, ehhez viszont szurkolóink támogatására is szükség lesz csütörtökön – mondta a kecskeméti szakember. 

A Kecskemétnek egyébként már csak azért is nagyon kellene a három pont, mert rendkívül nehéz a sorsolása is a hírös városiaknak. A DEAC elleni csata után Berettyóújfalu következik, majd fogadják a bajnok Haladást, hogy aztán a jelenleg még hibátlan Veszprémet lássák vendégül a Messzi István Sportcsarnokban. A feladat adott, akár nagyon jól, telve önbizalommal is ki lehet jönni egy ilyen sorozatból, de akár hullámvölgybe is lehet kerülni egy ilyen sorozat végére. A tavalyi ezüstérmes azonban már megmutatta, hogy képes elbírni a teherrel járó feladatokat is. 
Az SG Kecskemét Futsal–DEAC bajnoki csütörtökön 18 óra 30 perckor kezdődik Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában