Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia

2024.09.12. 07:30

Élj Együtt a Sporttal! – megnyitotta 12. szezonját a kecskeméti Kosárlabda Akadémia – galériával, videóval

Szeptember 11-én rendezték meg a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia évnyitó ünnepségét. Az Akadémia a 12. évadjának az „Élj Együtt a Sporttal!” jelmondattal vág neki. Az eseményen bejelentették, hogy a kecskeméti szervezet területi alközpontként működik a jövőben, valamint a Sportoló Nemzet Programot is népszerűsítették.

Vizi Zalán

A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia évnyitóján elsőként János István köszöntötte a vendégeket. Az önkormányzati képviselő elmondta, mindannyiunk célkitűzése, hogy igazi sportoló nemzetté váljunk. – Ehhez kellenek az olyan közösségek, ahol éltetik a sportot. Márpedig a kecskeméti Kosárlabda Akadémia ilyen közösség – mondta Jánosi István.  

Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia, Ivkovicné Béres Tímea, Becsky István,
Megnyitotta 12. szezonját a kecskeméti Kosárlabda Akadémia
Fotó: Bús Csaba

A teremben összegyűlt több száz kosaras palántát, a szülőket, edzőket és a díszvendégeket Ivkovicné Béres Tímea is köszöntötte. Az akadémia vezetője elsőként kiemelte, hogy sikeres előző szezont zártak, és a siker mércéjét legjobban a Kecskemétre érkező válogatott meghívók száma mutatja. – Idén tizennégy fő kapott meghívást a korosztályos válogatottakba, míg a megye válogatottakkal együtt negyvenhat sportolóval büszkélkedhetünk – emelte ki Ivkovicné Béres Tímea.

Az előző szezonhoz kapcsolódva külön díjazásban részesültek a legsikeresebb csapatok, játékosok. A fiúknál a legeredményesebbek az országos negyedik helyen végző U18-as, illetve a hatodik helyezett U14/A csapatai lettek, míg a lányoknál az országos döntőn ötödik U14/A, illetve a keleti régió bajnoka, az U12 Csillagok csapata érte el a legkiemelkedőbb eredményt.

Szokás szerint az All Star csapatokat is kiválasztották. Így külön elismerésben részesült a lányoknál Forray Mira (U11), Fekete Róza (U12), Hölzl-Szabó Emília (U14), Forray Patrícia (U14) és Polyák Emili (U16). A fiúknál a legjobb ötösbe Kállai Dániel (U11), Györe Csanád (U12), Csillag Viktor (U14), Asztalos Viktor (U16), valamint Kertli Ádám (U18) került be.

Az évnyitó ünnepi pillanatai közé tartozott az Év Munkatársa díj átadása. Hangos tapsvihar mellett a díjat Hajagos Lilla, az Akadémia technikai vezetője kapta. Másik két kollégát is köszöntöttek az Akadémia vezetői, a napokban 60. születésnapját ünneplő Király Lászlót, illetve az 50. életévét betöltő Hajagos Kis Hedviget.  

Az Akadémia ez évi mottója az „Élj Együtt a Sporttal!” jelmondat. – A sport nemcsak fizikai aktivitás, hanem életforma is, amely megtanít bennünket a fegyelemre, a kitartásra, az összetartásra és az önmagunkba vetett hitre. Ha együtt élünk a sporttal, akkor egészségesebb, boldogabb és sikeresebb életet élhetünk – hangsúlyozta Ivkovicné Béres Tímea.

Az évnyitón az is elhangzott, hogy Kecskemét városa és az akadémia csatlakozott a Sportoló Nemzet Programhoz. A Sportoló Nemzet Program célja, hogy valamennyi gyermek és felnőtt számára elérhetőbbé tegyék a mozgásformákat, több lehetőséget biztosítsanak, például kedvezményes belépőjegyekkel a sportlétesítményekbe. A kezdeményezés legfőbb célja az élethosszig tartó mozgás ösztönzése – ehhez a programhoz, az országos sportközösséghez a kecskeméti kosaras diákok és szüleik is csatlakozhattak az évnyitón.

Ahogyan minden évben, idén is előtérbe helyezi az akadémia a szakmai fejlődés biztosítását. Erre kiváló alkalom a Debreceni Sportcentrummal, mint Keleti Területi Központtal való együttműködés. Ennek keretein belül a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia a Dél-Keleti Területi Alközponttá válik. – Ez az együttműködés egy keleti régiót behálózó kiválasztó rendszert jelent, ami lehetővé teszi, hogy a legtehetségesebb fiatalokat már korai szakaszban felfedezzük, és megfelelő környezetben fejlesszük őket – mondta Ivkovicné Béres Tímea.

Becsky István, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi tagja és a DEAC ügyvezető igazgatója csatlakozott Ivkovicné Béres Tímea gondolataihoz, kiemelve, hogy Kecskeméten kiváló szakmai munka folyik, ami alátámasztja, miért esett az MKOSZ döntése a hírös városi szervezett mellett.

Az Kosárlabda Akadémia 12. évadnyitója szokás szerint az akadémiai eskütétellel és az ünnepélyes labdafeldobással, valamint közös játékkal zárult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában