Úszás

2024.08.12. 10:38

Mozsárik Levente országos bajnoki címmel zárta a szezont

Három, Mozsárik Levente által szerzett éremmel térhetett haza a Bácsvíz KVSC küldöttsége Debrecenből, a 96. ifi országos úszóbajnokságról Debrecenből, ahol Szilvási-Hazag Aliz és Rozek Petra is szép eredményeket értek el serdülőként.

Vincze Miklós

A XCVI. Országos Úszó Ifjúsági Bajnokságot 2024. augusztus 7-10. között Debrecenben rendezték meg az idén. A kecskeméti BÁCSVÍZ KVSC úszószakosztályát három versenyző képviselte, Mozsárik Levente, Szilvási-Hazag Aliz és Rozek Petra. Az eseményen külföldiek is szép számban rajthoz álltak, a pontversenyben azonban csak a hazai egyesületek vehettek részt. 

Bácsvíz-kvsc, úszás, Mozsárik Levente
Mozsárik Levente országos bajnoki címmel zárta a szezont
Fotó: Bácsvíz KVSC

Mozsárik Levente teljes éremkollekcióval tért haza, ugyanis 50 méter gyorson bajnoki címet, 50 méter pillangón ezüstérmet, 100 méter gyorson bronzérmet szerzett. Mozsárik Leventének ezzel a bajnoksággal zárult az idei szezon, amelyben nagyon szép eredményeket ért el. Szerepelhetett az Ifjúsági Európa-bajnokságon, a 2023-as Ifjúsági Országos Bajnokságon elért eredményeit pedig messze túlszárnyalta. Szilvási-Hazag Aliz és Rozek Petra serdülő koruk ellenére több számban beverekedték magukat a „B” döntőkbe, ahol nagy küzdelmekben értek el szép időeredményeket és helyezéseket. Aliz 200 méter vegyesen 5., 200 pillangón 7., 100 méter pillangón 5. helyen zárt. Rozek Petra 100 méter mellen 7., 200 méter mellen 8., 50 méter mellen az 5. pozíciót érte el. Nem csak a három versenyző térhetett haza elégedetten, felkészítő edzőik, Bács Ferenc és Nagy Zoltán is örültek a szép sikereknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában