Ultrafutás

2024.08.19. 12:21

Eljárták az utolsó korinthoszi táncot

A hétvégén rendezték meg az útvonalát tekintve Baja és Szekszárd között húzódó Korinthoszi futást. A rendezvénynek a The Last Dance, azaz az utolsó tánc címet adták a szervezők, ugyanis ez a ultrafutók körében népszerű, 2014-ben indult versenyt az idén rendezik meg utoljára. Ebből kifolyólag a honi ultrafutó társadalom színe-java elindult ezen a viadalon, köztük több Bács-Kiskun vármegyei ultrafutó.

Vincze Miklós

A királykategóriának számító, 80,7 kilométeres távot a férfiak egyéni versenyében a szeptemberi Spartathlonra készülő, kecskeméti Kazai István a 9. helyen végzett, 7 óra 6 perc 15 másodperces eredménnyel. A szintén a hírös várost képviselő Zsombok Gyula a kategóriájában a 12. helyen végzett, 7 óra 36 perc 2 másodperces eredménnyel. A kecskeméti Székely Loránd az egyéni férfiak kategóriájában a 48. helyen ért be, 8 óra 46 perc 8 másodperces eredménnyel. A kecskeméti Csernai Tamás az 51. helyen ért be a kategóriájában, az ideje 8 óra 51 perc 21 másodperc volt.

ultrafutás, Korinthoszi futás, verseny Mácsai Marianna
A dusnoki Mácsai Marianna
Forrás: Beküldött fotó

Női egyéni kategóriában indult a dusnoki Siposné Mácsai Mariann, aki a saját kategóriájában a 8. helyen végzett, 7 óra 49 perc 7 másodperces eredménnyel.

Székely Loránd már a verseny előtt jelezte, hogy minden bizonnyal extrém körülmények között kerül sor a viadalra. Ahhoz persze nem kellett ultrafutóként éppen Baján tartózkodni, hogy valaki tudja, hogy szombaton nagyon meleg lesz, azt azonban csak az ultrafutók tudták, hogy maga a pálya lesz pokolian nehéz, miután szinte végig a gáton haladnak a versenyzők.

– Mi tagadás, nem tévedtek az előrejelzések, sőt, aznap éppen Baja döntött melegrekordot, 40,4 Celsius fokkal. Annál nagyobb meglepetésnek hat, hogy ezzel együtt új pályarekordot állított fel a győztes Bódis Tamás 5 óra 37 perc 18 másodperces idővel – jelentette ki az ultrafutó.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában