Labdarúgás

2024.08.09. 21:17

A KTE és a DVSC megosztozott a pontokon – galériával

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában a Debrecent fogadta a Kecskemét a Széktói Stadionban péntek este. Sokat tett a KTE a győzelemért, melyhez közelebb is állt, ám végül megosztoztak a pontokon a csapatok.

Nyitray András

Szabó István egy helyen változtatott legutóbbi kezdőcsapatán, Helmich helyett ezúttal Meszhi kezdett. Jól indult KTE szempontból a mérkőzés, ugyanis alig tíz perc elteltével Katona lövése pattant fölé blokkról, majd egymás után több szöglet is nagyon veszélyesen jött be a DVSC kapuja elé. A legközelebb Belényesi járt a gólhoz, ám pár lépésről kifejelte előle a labdát a védő, amit rövid ápolás is követett. A 14. percben Májer beadása érkezett balról, Szabó csúsztatott, de Megyeri a helyén volt. A 19. percben a semmiből szerzett vezetést a Debrecen, egy rosszul lekezelt labda Domingues elé pattant, aki középre húzott, majd távolról védhetetlen gólt ragasztott a jobb felsőbe (0-1). A folytatásban is megmaradt a lila-fehér fölény, a 36. percben Nikitscher tüzelt, egy védőn és a kapufán megpattanva ment mellé a jobb alsó mellé a labda. A szöglet után Pálinkás fejelhetett, ám pont Megyeri helyére. A félidő legvégén aztán hatalmas gólnak tapsolhattak a hazai drukkerek, Vágó elé került a labda jó 22 méterre a kaputól, aki jobbal a jobb felősbe lőtt a léc érintésével (1-1).

KTE, DVSC, labdarúgás
A KTE és a DVSC megosztozott a pontokon
Fotó: Bús Csaba

Szünetben jött Helmich Meszhi helyett, de a mérkőzés képe nem változott. A 49. percben ismét Nikitscher tüzelt, ebbe Pálinkás belekapott középen, a labda a lécen csattant, de ezúttal kifelé jött. Az 53. percben egy szöglet variáció után Ferenczi talált be, de videózás után ezt nem adták meg, mert Belényesit a mezénél fogva rántották le. A vendég balhátvéd nem sokkal később el is hagyta a pályát, ismét videózás után, ebből kiderült, hogy rálépett Májer vádlijára, amiért piros lapot kapott. Az utolsó félóra így masszív hazai fölényben telt, Pálinkás kétszer is jól érkezett egy-egy beadásra, de egyszer sem találta el fejjel a kaput, ebből főleg a második volt igen nagy lehetőség. A hajrában folyamatosan jöttek a kecskeméti beadások, de nem sikerült ezekből gólt szerezni, így maradt az 1-1.

A KTE trénere a pici pluszt hiányolta csak

Szabó István, a KTE vezetőedzője: – Látjuk, hogy mennyire jól építkezik a Debrecen alacsony zónából, így az volt a tervünk, hogy magasan futballozzunk, ez működött is szinte végig, jó helyeken szereztünk labdákat. Sajnálom, hogy az első félidőben egy rossz labdaátvétel után hatalmas gólt rúgott az ellenfél szélsője. A miénk sem volt csúnya, de előtt azt éreztem, hogy a jó helyen történő labdaszerzések után, nem hozunk jó döntéseket, Vágó Levi viszont gyönyörű gólt rúgott. A második félidőben ott folytattuk, ahol abbahagytuk, nagyon jó szellemiségben. A kiállítás után azt kértem, hogy a széleken alakítsunk ki létszámfölényeket, jöjjenek a beadások. Ez meg is volt, illetve a lehetőségek is belőle. A kiállítás előtt is domináltunk véleményem szerint, így az a kis plusz hiányzott, hogy valakit feltegye a pontot az i-re. Ma jobban játszottunk, jó felfogásban. Három olyan csapattal játszottunk eddig, akik vélhetően a tabella első felében fognak végezni, így bízom a jó folytatásban, mert az eddig látottak azt mutatják, jó irányba tartunk.

Srdjan Blagojevic, a DVSC vezetőedzője: – Drámai mérkőzés volt. Túl nagy kvalitást nem láttunk a pályán, gyenge volt a teljesítményünk, ezzel csak egy pontot tudtunk szerezni. Figyelembe véve a körülményeket, a játékunkat és a két VAR-ozást, annyi maradt, hogy harcoljunk. Ezt a kiállítás után megtettük, ezért szeretném megdicsérni a játékosaimat. Ők is tisztában vannak azzal, hogy ha nagyobb célokért akarunk küzdeni, bátrabban kell játszanunk, felelősséget kell vállalnunk. Többet várok el a csapatomtól, várom a következő hetet, mit fogunk mutatni. Az emberhátrányos küzdőszellem tetszett.

Kecskeméti TE – Debreceni VSC 1-1 (1-1)

Kecskemét, 3835 néző. V: dr. Csonka (Szalai, Belicza)

KTE: Kersák – Májer (Zsótér 73.), Szabó A., Belényesi, Katona, Zeke – Vágó, Nikitscher (Lukács 95.), Kovács B. (Nagy K. 73.), Meszhi (Helmich 46.) – Pálinkás.

DVSC: Megyeri – Stojkovic, Dreskovic, Pellumbi, Ferenci – Lagator, Szuhodovszki (Szűcs 46.) – Vajda (Szécsi 46.), Dzsudzsák (Braga 63.), Domingues (Shagoyan 90.) – Bárány (Silue 76.).

Gól: Vágó (45 + 3.) ill. Domingues (19.)

Kiállítva: Ferenci (60.)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában