IUSTITIA Egyesület

2024.08.21. 12:00

Újabb napot futottak

A IUSTITIA Egyesület által szervezett Fuss egy napot! rendezvénysorozat hétvégén ismét Kecskeméten folytatódott, ahol a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban vágtak neki a különböző távoknak az újabb lelkes nevezők. Ismét jó hangulatban telt a nap, ráadásul a nagy melegben az időjárás is próbált a futók kedvére tenni.

Nyitray András

Az újabb, immáron harmadik állomáshoz érkezett az ultraverseny, melynek előjelei nem a legkedvezőbbek voltak a szervezők és a versenyzők számára sem. A nyaralások és a kánikula miatt többen ezúttal nem indultak el, ugyanakkor akadtak régi vagy éppen visszatérő arcok is a mezőnyben. Egyesek egyenesen Dunaharasztiból érkeztek, de Boronkay Péter paratriatlonista is úgy döntött, aktív mozgással tölti a hosszú hétvégét. 

Boronkay Péter, futás, IUSTITIA Egyesület
Boronkay Péter is ott volt az újabb versenyen
Fotó: IUSTITIA Egyesület

Az időjárás mindig kulcskérdés egy ilyen versenyen, de ezúttal a kegyesebbik arcát mutatta. A korábbi napok forrósága után az ég reggelre felhősebbé vált, a hőmérséklet is kicsit visszaesett, szinte a futókra várva alakult minden az indulás előtt, sőt, a déli órákban az égi párakapu is bekapcsolt, amit javított a komfortérzeten. 

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont régóta biztosít pazar környezetet a rendezvényhez, a nyári futások alkalmával igen előnyös, hogy a fák sok árnyékot adnak a kilométerekkel küzdő futóknak, de a szép környezet már önmagában plusz motivációt tud adni ilyenkor. Szokás szerint a 6 órás útra induló versenyzők kezdtek először. A legnépesebb tábora a Dombfutásból megmaradt 3 és 7 kilométeres távoknak voltak, de lehetett 1 és 2 órás időre is nevezni, ami az ultrafutóknak segített abban, hogy sose legyenek egyedül. 

A a nagy melegben Papp Mercédesz jutott a legmesszebbre, aki 55.920 métert teljesített. A férfiaknál Százvai-Faragó Zétény 51.025 méterig jutott. A 7 kilométeres versenyen viszont a gyorsaság döntött: Tóth-Varga Vera és Baukó Ferenc nyerte ezt a csatát ezúttal. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában