Kecskemét

2024.09.12. 15:25

A lecsófesztiválon még sparhelten is rotyogott finomság – galériával, videóval

Kecskeméten a nyugdíjas klubok tizenhetedik alkalommal tartották meg a vidám hangulatú lecsófesztivált. Az ízletes finomságok már rotyogtak a bográcsokban és sparhelten, miközben szóltak a lecsós nóták és versek.

Sebestyén Hajnalka

Kecskeméten az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóság Idősgondozó Szolgálata által működtetett nyugdíjas klubok között lassan két évtizedes hagyománya van a lecsófesztiválnak. A helyszínt ismét a hetényegyházi Naplemente Klub biztosította, ahol a fák árnyékában kellemes környezetben zajlott a rendezvény. 

Kecskemét, lecsófesztivál, nyugdíjas klub,
17. lecsófesztivált rendezték a nyugdíjas kluboknak Kecskeméten
Fotó: Sebestyén Hajnalka

Mintegy százötvenen főztek és mulattak a hangulatos, csütörtöki eseményen. A résztvevő klubok: Nyitnikék, Margaréta Otthon, Napsugár, Hírös Város, Jókai utcai, Örök Ifjak, Naplemente és Mosolysziget. 

A közönséget az Idősgondozó Szolgálat részéről Szényeiné Tóth Anikó vezető és Bartus Rita köszöntötte. A kulturális műsort a Nyitnikék klub Százszorszép énekkarának dalcsokra, valamint Kovács István József Pilinszky-díjas költő, a Magyar Kultúra Lovagja Lecsó verse nyitotta meg. Ezt követően minden klub saját versekkel és énekekkel léptek fel.

Sokféle lecsó készült, melyet a zsűri értékelt, de nem rangsorolt. A zsűri tagja volt: Orosz Tóth Péter, a Hungast Vital Kft. dietetikusa és Szényeiné Tóth Anikó.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában