Labdarúgás

2024.09.12. 17:37

Kisorsolták a vármegyei kupa harmadik körét

A Magyar Labdarúgó-szövetség Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatósága csütörtökön elkészítette a vármegyei kupa harmadik körének a sorsolását. A 3. fordulót szeptember 29-én rendezik meg, tizenegy mérkőzést követően fog kialakulni a legjobb tizenkettő csapat mezőnye.

Vincze Miklós

Nem sokat tétlenkedtek az MLSZ Bács–Kiskun vármegyei igazgatóságánál. Egy nappal az ezt követően, hogy szerdán megrendezték a vármegyei kupa második fordulóját, és kiderült, hogy kik jutnak tovább a 3. fordulóba, már nem csak kitűzték a 3. forduló időpontját, hanem a sorsolást is elkészítették. A sorsolás annyiban nem teljes, hogy a 2. körből egy találkozó még hátravan. A Szentmárton SE-Harta SE találkozót a jövő héten fogják lejátszani, akkor fog kiderülni, hogy a vármegyei első osztályú Kalocsa melyiküket fogadja a harmadik körben.

vármegyei kupa, labdarúgás,
A vármegyei kupa 2. fordulójában Bócsán büntetőkkel továbbjutott Fülöpszállás. 
Fotó: Vincze Miklós

A harmadosztályból a harmadik körben egyébként vagy hét, vagy nyolc csapat van versenyben (a Szentmárton-Harta találkozó függvénye, hogy az előbbi vagy az utóbbi szám lesz érvényes), a vármegye kettőből három csapat van még talpon – a Ladánybene, a Nemesnádudvar és a Kunszállás - , az első osztályúak közül pedig még csak a Kunbaja esett ki – ők nem álltak ki a második fordulóban.

Érdekesség, hogy a Csátalja SE úgy jutott el a harmadik körbe, hogy egy lejátszott mérkőzés van a háta mögött. Az első fordulóban legyőzte ugyan őket a Dunagyöngye SK, ám a szeremleieket utóbb kizárták a versengésből, a második körben pedig a Kunbaja lett volna az ellenfelük, a vármegyei első osztályú bajnokság tavalyi ezüstérmese azonban a 2. fordulóban nem tudott kiállni. Így a Csátalja a 3. körben hivatalosan az első tényleges mérkőzését fogja vívni a vármegye első osztályú Bajai LC ellen.

Az már biztos, hogy lesz három olyan összecsapás, amelynek keretében vármegye egyes csapatok küzdenek meg egymással a továbbjutásért, ilyen a Kecskeméti LC-Lajosmizse, a Soltvadkert-Kiskőrös és a Kecel-Akasztó mind ilyen párosítás. Ebbe a sorba áll be negyedikként a Kalocsa-Harta összecsapás, ha a Duna-partiak le tudják győzni a Szentmártont.

A 3. kör kisorsolása után az is kiderült, hogy biztosan lesz harmadosztályú csapat a negyedik körben is. Érdemes volt tehát a Bácsborsódnak bravúrt bemutatnia a Bácsalmás ellen, a 3. körben ugyanis ők lettek az erőnyerők, és mérkőzés nélkül már a 4. körben tudhatják magukat.

A mérkőzéseket szeptember 25-én, szerdán, 16 órai kezdettel vívják meg.

Fülöpszállási SE (III.)-Kiskunfélegyháza (I.),

Szabadszállási VSE (III.)-Ladánybenei LC (II.),

Kecskeméti LC (I.)-Lajosmizsei VLC (I.),

Kunszállás SE (II.)-SC Hírös-Ép Egyesület (I.),

Garai KSE (III.)-Nemesnádudvari KSE (II.),

Csátalja SE (III.)-Bajai LC (I.),

Kunfehértó KSE (III.)-Jánoshalmi FC (I.),

Uszód KSE (III.)-Solti FC (I.),

Soltvadkerti TE Soltút (I.)-Kiskőrösi LC (I.),

Kecel FC (I.)-Akasztó FC (I.),

Anda Kalocsa FC (I.)-Szentmárton SE (III.) vagy Harta SE (I.),

erőnyerő: Bácsborsód (III.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában