Megmérettetés

2024.08.11. 16:40

Ezüstérmet szerzett a bajai Schauer Kornél a fekvenyomó Eb-n

Schauer Kornél 2. helyen végzett az Isztambulban rendezett Fekvenyomó Európa-bajnokságon 220 kilogrammal, az open 120 kilogrammos kategóriában. A Magyar Erőemelő Szövetség alelnöke korosztályát tekintve masters I-es, de az openek között indult.

Rab Rita

Huszadik alkalommal viselhette a címeres mezt a Fekvenyomó Európa-bajnokságon a bajai Schauer Kornél. A nagy népszerűségnek örvendő sportember számára  még mindig ugyanolyan megtisztelő érzés, mint mikor először 18 éve felvehette – nyilatkozta. 

Ezüstérmet szerzett a bajai Schauer Kornél a fekvenyomó Eb-n
Fotó: Beküldött fotó

– Az Open 120 kg súlycsoportban indultam, a nevezések alapján tudtam,hogy az ukrán versenyzővel leszünk a legesélyesebbek az aranyra, de azért a nyomunkban ott lesznek az angol, a német és a szerb versenyzők, rájuk is figyelni kell. A verseny végig nagyon jó hangulatban telt, nálam és a többi magyar versenyzőnél is, végig igazi csapatként segítettük – mondta Schauer Kornél. 

A végeredmény tekintetében beigazolódott a papírforma, két meggyőző gyakorlat után a harmadik nyomása sajnos nem sikerült, így végül ezüstérmet szerzett a bajai sportoló. –Bőven masters korú versenyzőként ezzel előre is kiegyeztem volna. A Magyar Erőemelő Szövetségnek köszönöm, hogy itt lehettem, várom a következő megmérettetést – mondta Schauer Kornél.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában