Összefoglaló

4 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 21.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A kutyatulajdonosoknak még nem késő leadni a bevallásokat. A kecskeméti ebösszeírás október 1. és november 15. között zajlik. A részletekről dr. Molnár András, a polgármesteri hivatal Igazgatási Osztály osztályvezetője adott számot a Rádió1 Gong Téma című műsorában.

Kiskunfélegyháza, Dózsa György utca átadó,
Dózsa György utca átadása Kiskunfélegyházán
Fotó: Vajda Piroska

Holttestet találtak csütörtökön Szentkirály határában. Az ötven-ötvenöt év körüli férfi már hónapok óta feküdhetett egy napraforgóval bevetett földterületen.

Hétfő reggel egy idős férfi epilepsziás rohamot kapott vezetés közben Kecskeméten, a rendőrség előtt. A munkába igyekvő rendőrök és járókelők azonnal a segítségére siettek, majd a mentők kórházba szállították.

Őrizetbe vett a rendőrség egy fiatal férfit, akit emberöléssel gyanúsítanak. A férfi egy izsáki tanyán összeveszett ismerősével még augusztusban, a vita pedig tragédiába torkollott.

A napokban a Budapest–Belgrád-vasútvonal építésében kiemelkedő szerepet játszó V-Híd Zrt. gépbemutató ünnepséget rendezett Kiskőrösön, ugyanis lefektetésre került az utolsó sínpár a Budapest–Belgrád-vasútvonal fővároson kívüli 150 kilométeres szakaszán. Az eseményen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, akivel a program végén készítettünk interjút.

Több jeles évforduló apropóján nagyszabású jubileumi előadásra készül a Félegyházi Táncszínház. A társulat idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját. Ugyanakkor Kiskunfélegyháza várossá nyilvánításának 250 éves évfordulója és a Móra Emlékév tiszteletére Móra Ferenc életét viszik színpadra. A Papírra vetett életem – Móra történetek című táncjátékot a hétvégén három alkalommal is bemutatják a művelődési központban.

Hétfőn hivatalosan is átadták a forgalomnak Kiskunfélegyházán a felújított Dózsa György utcát. A mintegy 240 millió forintos beruházás során teljes egészében felújították az úttestet és a közműveket is.

Fegyveres merényletet tervező fiatalokra csapott le a TEK.

Ötödik ciklusát kezdte meg Csólyospálos polgármestere.

Az Esze Tamás lakótelepen évtizedek óta gondot jelentett a még a szovjet csapatok kiskunhalasi állomásoztatása idejéből itt maradt, mára veszélyessé vált nemes nyárfák. Az önkormányzat az épületek előtti parkolók felújításával kivágta az öreg fákat is, néhányan azonban tiltakoznak ellene, és barbár cselekedetről írnak.

Derekasan helyt álltak a Bács-Kiskun vármegyei lánglovagok a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság MOL Campusban tartott Országos tűzoltó lépcsőfutó bajnokságon. A versenyen három kategóriában mértették meg magukat a tűzoltóink, dobogós helyezésekkel tértek haza.

Harmincmilliós adománnyal támogatta ismét a Bács-Kiskun vármegyei kórházat a neves építőipari vállalat. A Duna Aszfalt Zrt. évek óta elkötelezetten támogatja egészségügyi fejlesztések megvalósulását. Ezúttal a fül-orr-gégészeti műtéteket segítő eszközparkkal gyarapodhatott a kórház.

Letartóztatták a helikopteres üldözés során Kecskemétnél elfogott embercsempészt.

A hétvégén zárult Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál kecskeméti sikert hozott. Több, nemzetközi elismerés után Ulrich Gábor rendezésében készült, Rekonstrukt című kísérleti, animációs film elnyerte a képzőművészeti kategória legjobb magyar alkotásának járó első díjat.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában