Dózsa György utca

7 órája

Megújult Félegyháza egyik legforgalmasabb utcája – galériával

Hétfőn hivatalosan is átadták a forgalomnak Kiskunfélegyházán a felújított Dózsa György utcát. A mintegy 240 millió forintos beruházás során teljes egészében felújították az úttestet és a közműveket is.

Vajda Piroska

A környékbeliek régi vágya teljesült az út felújításával. A Dózsa György utca a város egyik legforgalmasabb gyűjtőútja. Az utcában minden megtalálható, ami egy városi létet jellemez: általános iskola, óvoda, bölcsőde, társasházak, illetve több üzlet is. A reggeli és a délutáni órákban hatalmas a forgalom az útszakaszon – sorolta Csányi József polgármester a hétfői ünnepélyes átadáson. A városvezető hangsúlyozta, bízik abban, hogy a fejlesztéssel jelentősen javult a környékben lakók és az arra közlekedő komfortérzete. 

Dózsa György utca, felújították, Kiskunfélegyháza, útátadó,
A mintegy 240 millió forintos beruházás során teljes egészében felújították az úttestet és a közműveket is. A nemzeti színű szalagot Halász István a Vonalvezető Kft. ügyvezetője, Gyenes Attila önkormányzati képviselő, Fekete Tamás az Út-Ép-Ker Kft. ügyvezetője és Csányi József polgármester vágta át.
Fotó: Vajda Piroska

Az átadáson elhangzott, hogy a kivitelezés során felújították az úttestet és az alatta futó közműveket, a szegélyeket, a csapadékvíz-elvezető rendszert, és az úttesthez igazították a kocsibejárókat. Az útfelújítás terveit a kecskeméti Vonalvezető Kft. készítette, a kivitelezést a félegyházi Út-Ép-Ker Kft. végezte. 

Az polgármester azt is elmondta, hogy a Dózsa György utca felújításával nem állt meg a körzet fejlesztése. A jövőben járdák építésére, a Dózsa György és Attila utca közötti átjáró felújítására, a környékbeli parkolók és a „kocka” játszótér rendbe tételére fókuszálnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában