Rendezvény

7 órája

Egészségnapra várták a nyugállományú szabadszállási katonákat

Egészségnapot tartott tagjai számára a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub. A rendezvény keretében egészségügyi állapotfelmérésre is lehetőség nyílt.

Gulyás Sándor

– Két év után immár második alkalommal pályázott eredményesen a klubunk a Generáli Biztonságért Alapítványnál az érdeklődők egészségi állapotának felmérését biztosító szűrések végrehajtására, szűrőbuszok igénybevételével. A vizsgálat során csontsűrűség-mérést, glutén- és PSA-szűrést, testösszetétel-analízist és négy végtagi vérnyomásmérést végeztek, majd az asszisztensek a személyes kiértékelés során felhívták a figyelmet a kockázati tényezőkre – mondta Buza Vince, a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub elnökhelyettese.

egészségnap, Szabadszállás, előadás
Csavajda Tekla a prevenció és az öngondoskodás fontosságáról beszélt az egészségnap keretében
Fotó: Beküldött fotó

Az egész napos szűrés közben, az egyesülettel kötött együttműködési megállapodás keretében a Dunavecsei Egészségfejlesztési Iroda vezetője, Csavajda Tekla egy interaktív, tájékoztató, rekreációs előadást tartott a résztvevők egészségtudatosságának, egészség-magatartásának növelése érdekében az életminőség javításának lehetőségeiről. A szakember kiemelte a prevenció és az öngondoskodás fontosságát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában