Kosárlabda

2024.08.21. 11:07

A Kecskemét közel száz pontig jutott elsőre

Sokan voltak kíváncsiak a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét első felkészülési mérkőzésére, amelyet hétfőn vívtak a TF Budapest ellen a Messzi István Sportcsarnokban. A Kecskemét közel három hete tartó alapozása során eddig zömmel a kondicionális tréningek voltak fókuszban, most először tesztelhették magukat labdával, éles szituációban a játékosok.

Nyitray András

Az edzőmeccset megelőzően a szurkolói ankétra is sokan ellátogattak, ahol Ivkovic Stojan szakmai igazgató és Sörös Jenő ügyvezető avatta be a szurkolókat az új igazolásokkal kapcsolatos tudnivalókról, valamint a felkészülés menetrendjéről. A Kecskemét kerete már teljesnek mondható
Sokat rotált a szakmai stáb az egész mérkőzés során, majd az első, szorosabb negyedet követően (19-15) kezdett egyre nyílni az olló a kecskeméti kosarasok javára. Palánk alatt volt inkább eredményesebb a hazai gárda a folytatásban, a második negyed derekán viszont egy triplával nőtt tíz fölé a különbség, 34-22. A szünetre végül 44-29-cel mehettek a csapatok. 

 

Jó iramban folytatták rövid szünet után a gárdák,  három és fél perc után már 54-33 állt a táblán a KTE javára. Agresszív védekezés és szerzett labdák után rendre szép akciókat vezetett a Kecskemét, a záró etap előtt így 74-42 állt az eredményjelzőn.  Fenntartotta masszív védekezését a KTE, és a támadások is rendre pontosan fejeződtek be, olykor pedig igencsak szép megoldásokat választottak a hírös városiak, és ez a végeredményen is tükröződött: 97-55. 

– Ez volt az első felkészülési mérkőzésünk. Igyekeztünk a rotációban húsz perc körüli játékidőt adni. Jól szolgálta a felkészülésünk a mai. Köszönjük a TF-nek a fizikális és sportszerű meccset – értékelt röviden Ivkovic Stojan a mérkőzést követően. 

A Kecskemét szakmai igazgatója komoly elismerést kapott 

A kecskemétiek szakmai igazgatóját aztán a győzelemnél nagyobb megtiszteltetés is érte, amit a nemzeti ünnep alkalmából érdemelt ki. Magyarország Köztársasági Elnöke kiemelkedő sportolói és edzői pályafutása, valamint szövetségi kapitányként elért, nemzetközi szinten is kimagasló eredményei elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta Ivkovic Stojan mesteredzőnek, a KTE Kosárlabda Klub szakmai igazgatójának, a magyar férfi kosárlabda-válogatott volt szövetségi kapitányának. A kitüntetést Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter adta át a Honvédelmi Minisztérium és Sportért Felelős Államtitkársága képviseletében, a nemzeti ünnep alkalmából tartott központi ünnepségen, a Bálna Központban, augusztus 20-án.

A kecskeméti együttes szombaton lép újra pályára, akkor a Szolnok vendége lesz 18 órás kezdéssel, majd jövő pénteken Oroszlányra látogat a csapat, mely másnap aztán már az Albát fogadja a Messzi István Sportcsarnokban. 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - TF Budapest 97-55 (19-15, 25-14, 30-13, 23-13)
KTE pontszerzők: Rakicevic 10, Lee 9, Ivkovic 10, Tóth Barna 11/3, Sinik 14/6, Körmendi 4, Schöll 14, Wittmann 7/3, Karahodzsics 16, Kelenföldi 2.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában