Labdarúgás

2024.07.06. 07:48

A Kunbaja szinte változatlan kerettel várja az őszt

Fennállása legnagyobb sikerét érte el a Kunbaja a vármegyei első osztályú bajnokságban az ezüstérem megszerzésével, némi időnek azonban el kellett telnie, hogy az egész keret igazán tudja értékelni ezt a szép sikert. Most már képesek erre, sőt, már a közeljövőre készülnek.

Vincze Miklós

Kunbaján a bajnokság lefújása pillanatában inkább bánatot, mint örömöt okozott az ezüstérem, hiszen a Tiszakécskei LC II.-vel folyó versengés az utolsó pillanatig nyílt volt, és nem is csak az utolsó fordulóig, hiszen az utolsó mérkőzésnek a hajrájáig úgy festett, hogy az aranyérem Kunbajára kerül. Ez végül nem így alakult, viszont a Kunbaja számára óriási eredmény, hogy a csapat fennállása legjobb eredményét elérve a második helyen végzett a vármegyei bajnokságban. Már majdnem júliusba fordult a naptár, amikor megtartották az éremátadó ünnepséget Kunbaján. Az érmeket Halász István, a polgármester osztotta ki, a jó hangulatról pedig egy illusztris vendég gondoskodott, a labdarúgó mérkőzések egyéni tolmácsolásáról közismert, és így a vármegyei foci berkeiben is méltán népszerű Horti Gábor. A csapatból viszont meglehetősen kevesen vettek részt ezen a ceremónián. Aki azonban ebből arra következtetne, hogy ez annak a jele, hogy a Kunbaja szétesőben lenne, az téved.

kunbajai se, labdarúgás, éremosztás
A Kunbaja játékosai az éremátadó ünnepségen
Fotó: dr. Varga Dorottya

– Annak, hogy a keretből keveset tudtak részt venni az éremosztó ünnepségen, megvan az oka – nyilatkozta Varga Zoltán, a Kunbaja technikai vezetője. – Jó előre kijelöltük az éremátadás idejét. Közben a játékosaink beneveztek egy kispályás bajnokságra, nem mellékesen éppen azért, hogy edzésben maradjon a csapat. Nem utoslsósorban a Magyar Kupa miatt, hiszen nem tudjuk, hogy az mikor fog kezdődni. A lényeg, hogy nem egy csak egynapos tornára neveztek be, Szabadkán, és olyan jól szerepeltek, hogy bejutottak a döntőbe, és a döntőt ugyanakkor játszották, amikor nálunk az éremosztó volt. Ezért képviselték olyan kevesen a csapatot – adott magyarázatot a létszámra.

– Ami a bajnokság zárásának a pillanatait illeti, valóban rettentően nehéz percek, de inkább órák, sőt napok követték azt a mérkőzést, amikor 2-0-ás vezetésről elveszítettük a mérkőzést és azzal együtt a bajnoki címet Hartán. Ott, a meccs után volt dolgom bőven, és bizony nem volt sikerrel kecsegtető feladat megvigasztalni a társaságot. Egy öröm volt az ürömben, az ugyanis ott, a bajnoki cím elveszítésének a pillanataiban is nyilvánvalóvá vált, hogy mind a két célkitűzésünket sikerült elérnünk. Habár 2-0-ás vezetésről veszítettük el a legutolsó, az aranyérem szempontjából döntő mérkőzést, ezt a kudarcot is, – ami csak akkor, ott, Hartán volt kudarcnak érezhető, – igazi csapatként dolgozták föl a játékosok. A meccs után az öltözőben és később sem volt semmiféle veszekedés, a játékosok nem kerestek bűnbakot, nem volt egymásra mutogatás, igazi közösségként működött ilyen szempontból is ez a mai a Kunbaja, márpedig ez volt az egyik célkitűzésünk a bajnokság előtt. A másik célkitűzésünket pedig már a hartai meccs előtt teljesítettük, ami az volt, hogy szeretnénk jó közösséget kialakítva olyan helyen végezni a bajnokságban, ami tiszteletet parancsoló. Ez utóbbi is sikerült, és most már mindenki a helyén tudja kezelni a második helyet, tud örülni neki, hiszen a kunbajai labdarúgás történetének a legjobb helyezését értük el ezzel a vármegyei első osztályban kiharcolt ezüstéremmel, egy rendkívül kiegyensúlyozott mezőnyben, egy végig kiegyenlített bajnokságban. Ezt az ezüstérmet nem adták ingyen, ezért nagyon meg kellett dolgozni. És a csapat most már büszke arra, hogy képes volt beletenni azt a munkát, ami ide, a dobogó második fokára elvezetett.

A technikai vezető ezután kifejtette, hogy ez a munka nem is szakad félbe, ez a nagyon szép eredményt elért közösség együtt marad. A tavalyi nyáron is csak viszonylag közepes mozgás volt Kunbaján – hat játékos távozott, hat érkezett –, most viszont még ennél is kevesebb változás várható.

– Együtt marad a csapat is, és a szakvezető is Nikola Masalusic marad. 

Mi nagyon elégedettek vagyunk vele, és ő is nagyon élvezte ezt a munkát. Úgy fest, hogy a keretből mindössze két játékos fog távozni – ők sem a csapattal elégedetlenek, inkább családi okok miatt nem bírják vállalni a Bács-Kiskun vármegyei első osztályt. Helyettük Masalusic mester már kinézett két vagy három játékost, és ami a számunkra nagyon fontos, köztük van egy klasszikus 9-es is, tehát egy gólérzékeny középcsatár. Ami nekünk bizony nagyon elkelne ott elöl, hiszen az az egész idény folyamán mindenki számára nyilvánvaló, hogy az nálunk hiányposzt. De úgy fest, hogy ő már meg is találta az ideális jelöltet. Nevet, illetve neveket addig azért nem mondanék, amíg hivatalossá nem válnak az igazolások.

A felkészülés az idén is hasonlóképpen folyik, ahogy tavaly. – Szabadkán is tartanak edzéseket, és alkalmanként átjárnak Kunbajára is. Július közepére tervezzük a bajnokságra való felkészülés megkezdését, mert a bajnokság augusztus vége felé indul, és ebben az esetben lesz meg az ideális, öt hetes felkészülés. Viszont közben is már dolgozik a csapat, arra az esetre, hogy ha a MOL Magyar Kupa, amelynek az országos tábláján érdekeltek vagyunk, augusztus elején indul, már azon se legyünk felkészületlenek. Azért is neveznek tornákra, és tartanak a bajnoki szünetben is egy-két átmozgató edzést, hogy ne essenek ki teljesen a játékból. Nyaralni mindenki elmehet, pihenni mindenki pihenhet, de a lehetőségek szerint igyekszünk szinten tartani a csapatot. A Kunbaja életében ugyanis a Magyar Kupában való szereplés sem akármilyen eredmény, a kupában is szeretnénk méltóképpen szerepelni.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában