Összefoglaló

2 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 4.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Burgonyát termelni Magyarországon hosszútávon megéri, és egy jó befektetés lesz a termelők számára – hangoztatta Nagy István agrárminiszter Kiskunhalason. A 10. Kiskunhalasi Burgonya Napok rendezvényén a tárca vezetője arról beszélt, hazánknak önellátóvá kell válnia burgonyatermesztésből, a cél ennek megvalósítása.

összefoglaló, Bács-Kiskun
A 10. Kiskunhalasi Burgonya Napok
Fotó: Pozsgai Ákos

A Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara alapításának 60. évfordulóját ünnepelték csütörtök este az egyetem Campus-án, jubileumi gálavacsora keretében. A gálán a GAMF Kar partnerei vettek részt.

A kecskeméti Ciróka Bábszínház új előadást mutat be szombaton. Az évad első darabja az Előszobaszekrény boszorkánya. A Ciróka Bábszínház társulata Pierre Gripari meséjét Veres András rendezésében viszi színpadra

Apa és fia még 2023. november 9-én jelentkezett belépésre a tompai közúti határátkelőhelyen, ahol az autójukban tíz maroklőfegyvert találtak a rendőrök. Akkor tagadták, hogy bármit is tudnának róla, szabadon engedték őket, majd később kiderült, mégiscsak volt közük a lefoglalt fegyverekhez, sőt egy harmadik társuk is volt. Apát és fiát azóta nemzetközi körözés alapján elfogták Bosznia-Hercegovinában, egyiküket már Magyarországra is hozták, a másik ellen a kiadatási eljárás folyamatban van.

Csütörtökön letette esküjét az új képviselő-testület, esküt tett Fülöp Róbert polgármester és Kuris István László alpolgármester is. A közgyűlés a korábbi három helyett két bizottsággal működik majd. Fülöp Róbert polgármester szerint az új ciklus kisebb adminisztrációval, megújult struktúrával és nagyobb hatékonysággal működik majd.

A Kecskeméti Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat két férfival szemben, akik egy tanyán engedély nélkül bontottak és tároltak autókat – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Csütörtök délután többen észrevehették, hogy munkálatok folynak Kecskemét főterén, a Hírös Forrás szökőkútnál. A térkövet a szakemberek felszedték, és gőzölgött a víz. Hírportálunkat a TERMOSTAR Kft. tájékoztatta a munkálatokról.

Pásztor József, a kecskeméti Margaréta Otthon lakója sokaknak mutathat jó példát arra, a nehézségek ellenére is lehet pozitívan tekinteni a jövőbe, és merni lépni, új életet kezdeni.

Huszadik alkalommal rendezték meg a közlekedési versenyt Kecskeméten, a Ceglédi úti óvodában. Az óvodásokat megszólító Pöttöm Próba elnevezésű megmérettetésen ezúttal 12 csapat mérte össze ügyességét a helyes közlekedéssel kapcsolatban.

A férfi A-válogatott edzőtáborozáson és nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2024. október 1. és 6. között Sárváron és Szombathelyen. A már zajló eseményen négy játékos is ScoreGoal színeiben játszik.

Az elmúlt időszakban több lakossági bejelentés érkezett Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterhez, mely szerint a Homokbánya területén lévő lakatlan épületekbe hajléktalan személyek költöztek, akik zavarják az ott élők nyugalmát, hangoskodnak, koldulnak. A probléma megoldása érdekében razziát tartott a városrendészet és a rendőrség – írja közleményében a Kecskeméti Városrendészet.

A Szentgotthárdi Nemzetközi Művésztelep alkotásaiból nyílt tárlat a magyar festészet napja apropóján a Bácskai Kultúrpalotában. A Fantázia és valóság című kiállítás a szentgotthárdi művésztelep 47 alkotójának közreműködésével készült, az ünnepélyes megnyitót csütörtökön tartották.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában