Labdarúgás

2024.07.21. 14:29

A KTE nyári táboraiban legalább háromszáz gyermek fordulhat meg

Gőzerővel zajlottak a vakáció alatt a KTE nyári táborok, és már most kijelenthető, hogy legalább háromszáz gyermek számára biztosítottak a lila-fehérek kitűnő nyári kikapcsolódást, egyben fejlődési lehetőséget a szünidő alatt. Az utolsó turnus éppen a héten veszi kezdetét, ahová legalább hetven résztvevőt vártak még a KTE utánpótlás edzői, nem is alaptalanul.

Nyitray András

Június 24-től – tehát a szünidő kezdetétől kezdve – egészen július 12-ig folyamatosan zajlottak a KTE tábor turnusai a Széktói Stadionban, ahol a szórakozás mellett az edzésekre is nagy hangsúlyt fektettek a korosztályos edzők. A társaság egy rövid pihenőt iktatott be, de hétfőtől az utolsó hét is kezdetét veszi, utána pedig már a 2024/2025-ös szezonra fókuszálhatnak majd a gyerekek és az edzők a KTE kötelékében. Intenzív heteken vannak túl a fiatalok és a felügyelőik is, a fejlődés mellett az élményszerzésen van a hangsúly. 

KTE, nyári tábor, Kecskemét, labdarúgás,
A KTE nyári táborai nagy létszámmal pörögnek
Fotó: Nyitray András

– Nagyon intenzív három héten vagyunk túl a kollégákkal és a gyerekekkel, eddig nagyjából 240-en voltak velünk a három turnust nézve, de az utolsó hétre is kb. 70 résztvevővel számolunk – mondta Fűkő Péter, a KTE nyári tábor koordinátora az első három hét kapcsán. – Jó hangulatban teltek a napok, akár az edzések, akár az egyéb szórakoztató programok, bízunk benne, hogy az utolsó héten is így marad ez – tette hozzá a szakember. 

Természetesen a szórakozás sem maradhat el, de az edzéseket is komolyan veszik a gyerekek, lelkesen és szorgalmasan végzik el az edzők által kért feladatokat. Napi két tréning szerepel a tábor programjában, emellett különböző csapatépítő foglalkozásokat is szerveznek Fűkő Péterék. Délelőtt az egyéni fejlesztésen van hangsúly, míg délután már csapatban kell a gyerekeknek megmutatniuk magukat. Külön motivációt jelent a házi bajnokság, melynek megnyeréséért nagy harc szokott menni minden nap a táborban. Fűkő Péter nem egyedül dolgozik természetesen a táborban, a KTE több utánpótlás edzője is rendre ott van. 

– Mellettem Rádi Zsolt, Telek Vilmos, Puskás Zoltán és Filus Gábor edzőkollégáim vannak a gyerekekkel, csoportokban dolgozunk, illetve Prikkelné Donkó Melinda személyében egy óvodapedagógus is segítségünkre van. Reggel kilenckor már indul az első edzés, melyen jellemzően mindig az egyéni fejlesztést szolgáló feladatokból épül fel a foglalkozás. Kapura lövés, mozgáskoordináció, labdaérzékelés, párharcok fejlesztése, illetve egyéb ügyességi feladatok várnak a gyerekekre. A két foglalkozás között együtt megyünk el ebédelni, illetve ezután marad még mindig idő egy kis szórakozásra is. A délutáni edzésen aztán három a három elleni bajnokságokkal zárjuk a napot, a gyerekek itt rengeteg labdaérintéssel, összjátékkal, helyzetmegoldásokkal találkoznak, amik a nagypályás játékban a legfontosabbak – mondta Fűkő Péter a napi rutin kapcsán.

A KTE nyári táboraiból emlékekkel távoznak

A gyerekek egy maradandó emlékkel a kezükben fejezhetnek be minden turnust, hiszen a folyamatos elismerés mellett búcsúzásként is kapnak egy ajándékot. Többen visszatérő vendégek, tehát szívesen jönnek minden héten a táborba, ami egy pozitív visszaigazolást ad az edzői csapatnak is. 

– A turnuson belüli versenyek legjobbjait folyamatosan oklevéllel díjazzuk, de van egy másik ajándékunk is számukra. Az első nap felmérésekkel kezdünk délelőtt: sprint, mozgáskoordináció, labdavezetés, cselezés, illetve lövéserősség mérése zajlik. Ezek alapján a pénteki napon kiosztásra kerül egy KTE-s focis kártya a saját képükkel, a pontszámaik alapján. Az utolsó hétre is szeretettel várunk még minden érdeklődőt, vannak olyan gyerekek is, akik három hétig voltak velünk folyamatosan, ez különösen örömteli visszajelzés számunkra kollégáimmal – zárta gondolatait Fűkő Péter, a KTE Labdarúgó Akadémia edzője. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában