Művészet

2024.09.06. 12:09

Fülöpszállás múltját és jelenét idézik a rajzok – galériával

Fülöpszállás fennállásának 900 éves évfordulója alkalmából óvodai, általános iskola alsó és felső tagozatos, középiskolai és felnőtt kategóriában hirdetett rajzpályázatot a község önkormányzata Ha behunyom a szemem, Fülöpszállásról ez jut eszembe címmel. A cél az volt, hogy ezúton is közelebb kerüljenek az itt élők a jeles eseményhez.

Gulyás Sándor

A verseny eredményei a következőképpen alakultak. Az óvodai korcsoportban az első helyet Lovadi Villő hódította el. Az általános iskola alsós korcsoportban Gubacsi Gréta 4. osztályos tanuló alkotása bizonyult a legjobbnak, aki Fülöpszállás címerét rajzolta meg. A második helyen Bíró Emma 2. osztályos tanuló, míg a harmadikon Szabó Lili 2. osztályos tanuló végzett.

rajzpályázat, verseny
A díjazottak csoportja 
Fotó: Beküldött fotó

Általános iskola felső tagozatos korcsoportban Török Zsanett 6. osztályos tanuló tájképe vitte el a pálmát. A középiskoláknál Tengölics Huba lett az első, akinek alkotásán dédnagymamája, Kővári Ilonka úrleány látható a családi házuk teraszán 1936-ban. 

A felnőtt korcsoportban a sorrend, első Simon Réka, második Herpai Krisztina, míg a harmadik Csomos Zsófi lett. Különdíjban részesült Baksa Erika, ő a polgármester portréját rajzolta meg.

– Nagyon örültem, hogy minden korcsoporttól érkeztek szebbnél szebb és kreatív alkotások. Tervezem, hogy hagyományt teremtünk, és minden évben meghirdetjük rajzpályázatunkat. Fő téma Fülöpszállás lesz, de minden évben más lesz az inspiráció – tájékoztatta a baon.hu-t Sántha-Megyesi Fanny.

A rajzpályázat alkotásaiból nyílt tárlattal egy időben megtekinthető volt egy fotókiállítás is, amit év közben Tengölics Margit tanító hirdetett meg egy szorgalmi feladat keretében a diákoknak, Az én Fülöpszállásom címmel.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában