Baja

2024.06.14. 14:20

Püspöki Patrik hatalmasat birkózott a világkupán, jó mérföldkő volt a világverseny

A Mogyi Bajai Birkózó Club versenyzője a Világkupán a negyeddöntőben került össze a világranglistát vezető kazah Duletbekovval. A mérkőzés a második félidőben egy mögé kerüléssel dőlt el, amiből Patrik azonnal felállt és visszatámadott. Innentől a kazah csak védekezett.

Márton Anna

Az első fordulóban a világelső kazah versenyző az olimpiai bronzérmes Aminét győzte le, majd kikapott az olimpiai és világbajnok iráni Jazdanitól. Püspöki Patrik végül a 12. helyet szerezte meg. 

Püspöki Patrik
Fotó: Márton Anna / archív-felvétel

A bajai birkózó úgy érzi egy jó mérföldkő volt számára a Világkupa. A világranglistát vezető birkózóval végül egy jó meccset vívtak. 

Püspöki Patrik hírportálunknak elmondta: A legdöbbenetesebb a sorsolás volt, hiszen a világ legjobb birkózói voltak az ellenfeleim. Őszintén a jó szereplés reményében bíztam, nem pedig a hatalmas bravúros győzelemben. Ők nem azok a kaliberű birkózók, akik ellen akárki ki tud állni. Úgy érzem beágyazták magukat a toplista elejére, de nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen velük birkózni és hogy mégis mekkora különbség van köztünk. Viszonylag kisebb volt rajtam a nyomás és egy jó formát tudtam előhozni, ahhoz képest, hogy most volt három világversenyem két hónap alatt. Leterheltebb időszakból vágtam neki a Világkupának. Tapasztalatszerzésnek nagyon jó volt. Nagy élmény volt számomra. A tisztes helytállás megvolt, mert ha a kazah birkózótól, Duletbekovtól technikai tussal kaptam volna ki, akkor sem lehetett volna senkinek egy szava sem, hiszen ő a Világranglista első helyezettje.

Egy szűk meccsen kaptam ki tőle, de nagyon érdekes volt. Már az is izgalmas volt, amikor először hozzáértem. Vicces volt mert a szövetségi kapitány úgy küldött fel, hogy nem kell tőle megijedni, birkózni kell, élvezni. Aztán amikor megfogtam a vállát, éreztem, hogy mennyire döbbenetesen kizökkentett a biztonságos helyzetemből. Nagyon nehéz volt ellene birkózni, viszont tudtam, hogy egy agresszív stílusú birkózó és én is próbáltam az agresszív oldalamat elővenni – fogalmazott a bajai birkózó. 

Végül egy jó meccs alakult ki. Mint mondta próbált pontot is szerezni, de érezhető volt, hogy csak tökéletes akcióval teheti meg, vagy nagyon megbosszulja magát, ha valami nem jól sikerül. Ezért nem is nagyon mert akkora nyitásokat csinálni, hogy ezt megrizikózza. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában