Végzősök

3 órája

Szalagavató ünnepséget tartottak a félegyházi Constantinumban – galériával, videóval

A kiskunfélegyházi Constantinum két végzős, technikumi osztályának diákjai kapták meg a felnőtté válás jelképes kék szalagját a pénteken megrendezett szalagavató ünnepségen. Az iskola sportcsarnokában tartott eseményen elsőként Mindák József igazgató köszöntötte a diákokat és a megjelent vendégeket.

Vajda Piroska

A szalagavató ünnepély az iskolai élet kiemelkedő eseményeihez tartozik. A szalag egy szép emlék, egy szép jelkép: a szeretetnek, a barátságnak, a hűségnek, a tiszteletnek a szimbóluma, egyben olyan jelkép is, amely az iskolai élethez, a diákévekhez tartozó összekötő kapocs. Mindezekre nagyon nagy szükségünk van az életünk folyamán, a mai naptól kezdődően pedig különös jelentőséggel bírhat számotokra – fogalmazott az igazgató. 

Szalagavató, ünnepség, Constantinum, Kiskunfélegyháza
Szalagavatót rendeztek a kiskunfélegyházi Constantinumban
Fotó: Vajda Piroska

Az intézményt fenntartó Kalocsai Iskolanővérek vezetőjének, Dávid Bernadett nővérnek a gondolatait Horti Bernadett Bernárda nővér tolmácsolta. Így fogalmazott: Azokat ünnepeljük most, akik hűségesek voltak az iskolához, kitartottak a nehézségek idején és szorgalmuk eredményeként sikeres vizsgát tesznek. A most feltűzött szalag az összetartozás és a hűség jele. Ti egy olyan iskolához voltatok hűségesek, ahol nem csak tudásban gyarapodtatok, hanem lelki értékekkel is gazdagodtatok, amelyekre egy valódi jövőt lehet építeni. Olyan belső, lelki útmutatást kaptatok, ami ahhoz kell, hogy "tiszta ablakon" keresztül láthassátok a világot – hangsúlyozta a Bernadett nővér. 

Szeretett, egykori pápánk, szent II. János Pál sokszor kérte a fiatalokat, hogy mai felfordult világunkban soha ne adják fel a reményt, soha ne bátortalanodjanak el, soha ne féljenek. Az ehhez szükséges bátorságot azonban csak egy "tiszta ablakon" keresztül beáradó fény ereje biztosítja számunkra. Ez a tiszta ablak nem más mint a lelkünkben elültetett és megőrzött értékek sokasága. Ezeket az értékeket kaptátok meg a Constantinumban – mondta Bernadett nővér. 

A szalagavató ünnepség hagyományosan a végzősök látványos keringőjével zárult. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában