Rendezvénysorozat

2 órája

Kutatók Éjszakája a kecskeméti Bányai Júlia Gimnáziumban – galériával

Látványban gazdag, izgalmas estét kínált péntek este a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium. A nagy múltú intézmény tizedik, jubileumi alkalommal vett részt az Európai Kutatók Éjszakája rendezvénysorozatban.

Sebestyén Hajnalka

Máthé Ildikó igazgatóhelyettes beszámolójában elmondta: a különböző programok szervezői nyári hőségben végezték az utolsó simításokat a Kutatók Éjszakája előkészítésében. Mintha az időjárás is arra figyelmeztetne, hogy szükség van az ilyen rendezvényekre; a tudományra, amely talán segít megbirkózni az előttünk álló kihívásokkal.

Kutatók Éjszakája, Bányai Júlia Gimnázium, Kecskemét
Izgalmas és érdekes programokkal várták az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján a Bányai Júlia Gimnáziumban is
Fotó: Beküldött fotó

Kutatók Éjszakája fókuszában a természettudományok

A rendezvény kiemelt célja, hogy a látványos és izgalmas programokkal az iskola felkeltse a gyerekek és fiatal diákok érdeklődését a természettudományok iránt, a kísérő szülők és a felnőttek pedig szélesítsék látókörüket, ismerkedjenek az életükben mindennapos hétköznapi jelenségek tudományos magyarázatával.

800-nál is több látogató

Az elmúlt kilenc év sikeres programjai révén az idén is sok kecskeméti érdeklődőnek, régi és jelenlegi bányaisnak, családjaiknak, barátaiknak volt biztos pont a péntek esti tudományos kavalkád. Sok elhivatott tanár és diák járult hozzá, hogy több mint 800 látogató egy igazán izgalmas és szemléletformáló estét töltsön el a Bányai Júlia Gimnáziumban. 

Kísérletek és előadások

Marha(jó)szív segített a szívbillentyűk működésének magyarázatában, a kémia laborban végzett kísérletek a legfiatalabb kutatókat szólították meg. Klasszikus fizikai kísérletek során ismerős jelenségek meglepő, míg meglepő kísérletek egyszerű magyarázatot kaptak. Spektrofotométer segített a minket körülvevő színes és színtelen sugárözönben eligazodni.

A robotika, mint mindig, idén is nagyon sok érdeklődőt vonzott a tudományos játszóházban.

Az iskola tanárai ismét hódoltak Prométheusznak, az udvaron látványos tüzes kísérletekkel kápráztatták el a több száz érdeklődőt.

Ördöglakatoktól a kiállításokig

A természettudományok mellett ebben az évben is megtalálhatták a látogatók az inkább szemlélődésre, elmélyülésre, illetve hagyományosan vett műveltségbővítésre alkalmat adó programokat: ördöglakatok, fotó- és festménykiállítás, előadás az azték Mexikóról, dédszüleink világa. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában