Kosárlabda

2023.10.03. 14:35

Szenzációsak a MNÁMK-os kosarasok

Nemzetiségi iskolák fiú kosárlabdázói számára rendezték meg a Drazen Petrovic Emléktornát Budapesten szeptember 28-a és október 1-je között. A rendező Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium mellett még öt csapat vett részt a tragikus autóbalesetben fiatalon elhunyt kosárzseniről elnevezett, jubileumi, 5. tornán. Az ünnepélyes megnyitót megtisztelte részvételével dr. Mladen Andrlic, a Horvát Köztársaság budapesti nagykövete és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára is. Ezt követően két csoportban kezdődtek meg a mérkőzések.

Márton Anna

A Magyarországi Németek Általános Művelődési Központ sportolói

Fotó: Beküldött fotó

A Magyarországi Németek Általános Művelődési Központ (MNÁMK) fiataljai először a házigazdákkal mérték össze tudásukat, és viszonylag könnyű győzelmet arattak. A következő összecsapás már jóval nehezebbnek bizonyult, hiszen a tavalyi első helyezett, Zágráb volt az ellenfél. Az MNÁMK-s csapat azonban erőn felül teljesítve, szenzációs játékkal kettő ponttal felülmúlta a neves horvát gárdát. Ezt követően, másnap már a döntőbe jutás volt a tét, méghozzá a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium hasonló korú kosarasai ellen. A fegyelmezett és taktikus játék meghozta gyümölcsét. A mérkőzés végén a bajai csapat neve mellett nyolc ponttal több szerepelt, így aztán következhetett a finálé.

Az ellenfél a pécsi Miroslav Krleza Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium csapata volt, teletűzdelve a Rátgéber Akadémia játékosaival. Így az előzetes várakozásoknak megfelelően nem lehetett más céljuk, mint a tisztes helytállás. Ez sikerült, hiszen mindössze tizenhárom ponttal kaptak ki, úgyhogy hatalmas sikert aratva ezüstérmes lett az MNÁMK. Külön öröm, hogy a torna legjobb játékosának járó különdíjat az MNÁMK-s Virág Előd vehette át.

A csapat tagjai: Kerek Gáspár, Roszik Dániel, Kufner Dániel, Pauna Bence, Virág Előd, Pauna Péter, Égi Andor, Hegedűs Ákos, és Balogh Zoltán. Csapatvezető edző: Pump Gábor. Tájékoztatta lapunkat Fiedler Antal az MNÁMK sajtóreferense.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában