Bírkózás

2023.06.27. 16:24

Püspöki Patrik, bajai birkózó köszönőlevelet kapott Németh Szilárdtól

A Magyar Birkózó Szövetség elnökének, Németh Szilárdnak az elismerése Püspöki Patriknak és az egész magyar strandbirkózó válogatottnak szólt, tekintve hogy a világon a második legnépesebb csapattal jutott ki Magyarország a Világjátékokra, amit augusztus 5-15 között rendeznek Balin.

Márton Anna

Jobbról Püspöki Patrik és balról román ellenfele

Fotó: Beküldött fotó

A Magyar Olimpiai Bizottság is köszönetét fejezte ki azért, hogy a birkózók nyolc súlycsoportból hétben kvalifikálták magukat. Mint köztudott, a strandbirkózás is felkerült az olimpiai sportágak közzé, a 2026-os Ifjúsági Olimpián már szerepel és a 2028-as Olimpián is ott lesznek a strandbirkózók.

Jagicza László, a Mogyi Bajai Birkózó Club vezetőedzője tájékoztatta lapunkat, hogy a bajai Püspöki Patrik 90 kilogrammos kategóriában képviseli Magyarországot. Ő a világranglistán olyan helyezést ért el, hogy részt vehet a Világjátékokon. Az Argentínában elért negyedik hely, a törökországi ezüstérem és a világbajnoki hetedik helyezés biztosította számára a viadalt.

Püspöki Patrik
Forrás: Beküldött fotó

− Bizakodásra adhat okot, hogy ebből a mezőnyből, akik részt vesznek a Világjátékokon, már mindenkit legyőzött Patrik, most az a feladata, hogy egy versenyen tegye meg ezt. Ez annak függvénye lesz, hogy milyen formát fog ki − mondta Jagicza László. Minden súlycsoportból a világranglista első nyolc birkózója tudta kvalifikálni magát a Világjátékokra, plusz súlycsoportonként ketten szabad kártyát kaptak.

Forrás: Beküldött fotó


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában