Útinform

2 órája

Burkolatfelújítási munkák és útlezárások lassítják a forgalmat a Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani pénteken Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást péntekre vonatkozóan.

útinform, közlekedés, forgalomkorlátozás
 
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán új terelést építettek ki a Budapest felé vezető oldalon, az M51-es autóúti csomópont közelében. A 16-os és a 14-es kilométer között a külső sávot lezárták.

– Burkolatfelújítási munkákat végeznek a Röszke felé vezető oldalon a 49-es és az 57-es kilométerszelvények között. A forgalmat a belső sávra, illetve a szemközti oldal belső sávjára terelik át. A munkák ideje alatt a Szeged irányába közlekedők az örkényi csomópontban kihajthatnak, de csak ha az autópálya Szeged felé vezető oldalán maradnak. A munkavégzés ideje alatt az Örkény csomópont le és felhajtóága járható lesz. A korlátozás a Budapest felé vezető oldalt is érinti, ott a haladó és a leálló sávra terelik a járműveket. Jelenleg Budapest felé sávelhúzással a külső és leállósáv járható, a másik oldalt egyelőre nincs korlátozás. Pénteken azonban a Röszke felé vezető oldalon építik ki a terelést, kezdetben csak egy sáv lesz járható, majd elindul a terelés.

– A 67-es kilométernél a Lajosmizse csomópontban aszfaltoznak, ezért Budapest felé nem lehet felhajtani a pályára. A terelőutat sárga táblák jelzik. 

– A Budapest felé az M44-es autóút építéséhez kapcsolódóan lezárták a 74-es kilométernél a Kecskemét-észak csomópont lehajtóágát. Az ellenkező, Röszke felé vezető oldalon pedig a le- és felhajtóágat is lezárták. 

Főutak:

Az 53-as főúton, Soltvadkert határában, a 36-os kilométernél a vasúti átjárót átépítik, ezért lezárták. A forgalmat ideiglenes terelőútra irányítják.

– Soltvadkert túlsó határában a másik vasúti átjárót is felújítják. A 42-es kilométernél a forgalmat az átjáró mellett létesített terelőútra irányítják, ahol kétirányú forgalom tud megvalósulni. 

Az 512-es főúton, Kalocsa elkerülő szakaszán, a 3-as kilométernél körforgalmat építenek. A fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. 

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun vármegyében, az 5205-ös jelű Örkény-Tass összekötő úton, Kunszentmiklósnál felújítják a vasúti átjárót. A 34-es kilométernél a járműveket helyben kiépített terelőútra irányítják. 

Kamionstop:

A következő kamiontilalom szombat este 10 órától vasárnap este 10 óráig lesz érvényben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában