Bűnügy

1 órája

Idős szomszédjától lopott ékszereket és háztartási cikkeket egy szabadszállási férfi

Többször kért kölcsön háztartási cikkeket idős szomszédjától egy férfi Szabadszálláson. Ugyan ígérgette, hogy azokat majd visszaadja, erre nem került sor. Volt, hogy az asszony arany gyűrűjét is ellopta a férfi, aki ellen vádat emelhetnek.

Vizi Zalán

Egy 72 éves szabadszállási nő tett feljelentést a rendőrségen azért, mert szomszédja rendszeresen meglopta őt. A nő nem tudta, hogy lopás áldozata lesz, amikor a férfi kölcsönkért tőle használati tárgyakat.

szomszédjától lopott, bűnügy, vádemelés
Idős szomszédjától lopott ékszereket és háztartási cikkeket egy szabadszállási férfi
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Először segített, utána lopott

A nő elmondta a rendőröknek, hogy a férfi először kedves volt, hiszen segített rendbe rakni az udvarát. Ezután viszont rosszra fordult a helyzet. A férfi ugyanis szerette volna megcsodálni az asszony arany gyűrűit, aki emiatt kivitte az udvarra a házból az ékszereket. Ez hiba volt, mert mire észbe kapott volna, a férfi már a kedvesének az ujjaira húzta a gyűrűket, és azokat nem is akarta visszaadni.

Emellett a férfi többször is használati tárgyakat kért kölcsön az asszonytól, aki tévét, porszívót, étkészletet, talicskát és elektromos fűnyírót is adott szomszédjának. Egyik alkalommal a nő épp porszívózott, amikor megjelent szomszédja és kivetette a kezéből az eszközt azzal az indokkal, hogy vendégeket vár és szeretne kitakarítani. Megígérte, hogy pár héttel később visszaviszi a holmikat, ám erre január óta nem került sor – írja a police.hu.

A nő nem várt tovább, februárban feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozók kihallgatták a férfit, aki először tagadta a bűncselekmény elkövetését, azonban a bizonyítékok nem őt igazolták. Végül beismerte a lopásokat és bevallotta, hogy a kölcsönkért holmikat eladta, majd az árát elitta. A kunszentmiklósi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát és vádemelési javaslattal megküldték az iratokat az ügyészségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában