A szolgálat mindenek előtt

2 órája

Alzheimer-kórban szenvedő, idős férfit talált meg egy szabadnapos rendőr Kunszállásnál

Október 14-én egy idős asszony kétségbeesetten hívta telefonon Bodor Leon Valentin rendőr főtörzsőrmestert, hogy eltűnt a férje. A fülöpjakabi férfit Kunszálláson találta meg a szabadnapos rendőr.

Vizi Zalán

A police.hu számolt be róla, hogy az éppen pihenőnapját töltő Bodor Leon Valentin rendőr főtörzsőrmester október 14-én egy 83 éves férfi megtalálásán dolgozott. A felesége kért segítséget, ugyanis hosszú ideje nem ért haza a férfi, aki Alzheimer-kórban szenved.

Alzheimer-kór, Bodor Leon Valentin, keresés
Alzheimer-kórban szenvedő, idős férfit talált meg egy szabadnapos rendőr Kunszállásnál
Forrás: police.hu

Mint írják, a rendőr azonnal bejárta a környéket, majd Kunszállásnál megtalálta a férfit, aki egy földes úton biciklizett. Az idős férfi megörült a rendőrnek, és elmondta, hogy eltévedt, nagyon szeretne hazajutni. A főtörzsőrmester ezután visszakísérte a feleségéhez az idős férfit. Az asszony köszönőlevélben fejezte ki háláját a körzeti megbízott munkájáért – olvasható a police.hu-n.

Nem ez az első alkalom, amikor Bodor Leon Valentin főtörzsőrmester megmenti egy állampolgár életét. A tavalyi év végén ugyanis egy erősen vérző férfin segített Gyarmati Richárd főtörzsőrmesterrel együtt. A jelentős vérveszteséget szenvedő férfin nyomókötést alkalmaztak, majd a szolgálati autóba ültetve a helyszínre riasztott mentő elé siettek. Kiskunfélegyházán a két autó keresztezte egymás útját és átadták a mentőszolgálat munkatársainak a férfit, akit kórházba szállítottak.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában