Galériával

2 órája

Bács-Kiskun legrégebbi emberölési ügyében született ítélet a Kecskeméti Törvényszéken

A korábban „döglött” emberölési ügyet 2020-ban vette elő a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr Főkapitányság. Kedden ítélet született a 31 évvel ezelőtti brutális soltvadkerti emberölési ügyben a Kecskeméti Törvényszéken.

Horváth Péter

Mint arról két évvel ezelőtt beszámoltunk, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság bejelentette, hogy megoldott egy 1993-as „döglött ügyet”, melyben brutálisan agyonvertek egy 66 éves özvegyasszonyt soltvadkerti otthonában szeptember 30-án. A különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberölési ügyben 2020-ban újították fel a nyomozást, de előtte évekig gyűjtötték az adatokat. Számos közvetett tanút hallgattak ki, valamint a döntő bizonyíték, egy helyszínen hagyott cigarettacsikk DNS-vizsgálatával azonosították az elkövető két román vendégmunkást.

soltvadkerti emberölés, bíróság, Kecskemét
A soltvadkerti emberölési ügyében döntött a Kecskeméti Törvényszék
Fotó: Horváth Péter

A vizsgálat során kiderült, hogy az elsőrendű vádlott egy szódásüveggel többször nagy erővel fejbe verte áldozatát, majd elkezdett pénz után kutatni, miután észlelték, hogy az áldozat még él, a házban lévő baltával többször fejbe csapva az elsőrendű vádlott kioltotta az özvegyasszony életét. Az asszony a súlyos agykárosodásba halt bele. Akkor 350 ezer forintot zsákmányoltak az elkövetők, amit feléltek.

Az emberölési ügy vádlottjainak Romániában kell leülniük büntetésüket

Dr. Hadnagy Ibolya tanácselnök határozatában Sz. Ernő elsőrendű vádlottat 15 év szabadságvesztésre és 10 év Magyarországról való kiutasításra ítélte, míg a másodrendű vádlottat, B. Máriát 5 év fegyházra, és ezzel megegyező időtartamú Magyarországról való kiutasításra ítélte. A határozat szerint a vádlottaknak Romániában kell leülniük büntetésüket.

Az elsőrendű vádlott védője, dr. Zlatniczky Tamás, illetve a másodrendű vádlott védője, dr. Baksa Virgínia mindkét minősítésben, és mindkettejük vonatkozásában elsődlegesen felmentésért, másodlagosan az ítélet enyhítéséért fellebbezett. Dr. Hubay Attila ügyész a másodrendű vádlott ítéletével kapcsolatban három napon belül tesz észrevételt.

A fellebbezés miatt az ítélet nem jogerős, az ügy a Szegedi Ítélőtáblára kerül.

A tárgyaláson elhangzottakról később részletes beszámolót adunk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában