Esküt tettek

2 órája

Hajóson letette az esküt az új polgármester és a képviselő-testület – galériával

Hétfőn a barokk kastély dísztermében letette esküjét Hajós város újonnan megválasztott képviselő-testületének tagjai és a polgármester. Egy képviselő, Lakner Gábor (FIDESZ-KDNP) nem vette át a mandátumát, így ő nem tett esküt.

Zsiga Ferenc

A ciklus első képviselő-testületi ülésén először dr. Vörös Gábor, a helyi választási bizottság elnöke ismertette az önkormányzati választások eredményét. A hajósi képviselő-testület hat tagból, plusz a polgármesterből áll. 

Alföldi Albert, Hajós polgármestere
Alföldi Albert, Hajós polgármestere (jobbra)
Fotó: Zsiga Ferenc

A tanácskozás elején Lakner Gábor, a FIDESZ-KDNP színeiben megválasztott képviselő jelezte, hogy nem kívánja átvenni a mandátumát, így ő nem is tett esküt. Őt a listán sorrendben Frick Gábor követi, de egyelőre nem tudni, hogy vállalja-e a képviselői tisztséget. 

A folytatásban dr. Rittgasser Richárd jegyző előolvasása mellett lették az esküt a megválasztott új, régi-új képviselők és az ország egyik eddigi legifjabb polgármestere, a 25 éves Alföldi Albert

A polgármester előterjesztésére alpolgármesternek választották a 34 éves Zakubszky Endre képviselőt.

Az ülésen megalakult az öttagú Német Nemzetiségi Önkormányzat, melynek elnöke Knehr István, elnökhelyettese Matos Patrik lett. 

Az alakuló ülés további részében az illetmények és tiszteletdíjak mértékét állapították meg, módosították a szervezeti és működési szabályzatot. Végül megalakították a pénzügyi bizottságot, mely elnökének Schauer Lászlót választották meg.

Az új képviselő-testületnek és polgármesternek elsőként az ülésen jelen lévő Bányai Gábor, a választókerület országgyűlési képviselője gratulált. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában