Szórakozás

1 órája

Fellépőkkel és ebéddel köszöntötték Bácsbokod időseit – galériával

Kétnapos rendezvénnyel köszöntötték idén a település időskorú lakosságát. A Kulturális és Környezetvédelmi Egészség és Szabadidő Egyesület egy sikeres Magyar Falu Programnak köszönhetően a helyi önkormányzattal közösen szervezte meg a Bácsbokod időseit köszöntő eseményt az elmúlt hétvégén.

Márton Anna

Péntek este zenés szórakoztató műsorral várták Bácsbokod időseit a művelődési házban. A Bajai Fiatalok Színházának énekesei musicaleket és egyéb könnyűzenei darabokat énekeltek. A zenés produkciót követően Musimbe Dávid Dennis, a Duma Színház humoristája szórakoztatta a közönséget.

bácsbokod idősei, idősek napja, köszöntés
Bácsbokod időseit ünnepelték
Fotó: Beküldött fotó

Szombat délelőtt a Bácsbokodi Sportcsarnokba kapott meghívást minden hatvanöt év feletti lakos. Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, miniszter-helyettes és Kovács László polgármester köszöntötte a szépkorúakat. Megvendégelték őket és köszönetet mondtak nekik az évtizedek alatt elvégzett munkáért.

Bácsbokod időseit Zsigó Róbert is köszöntötte

Zsigó Róbert beszédében örömét fejezte ki, hogy a választókerület majdnem minden településén ilyenkor összehívják az időseket megvendégelik és megünneplik őket.

– Köszönetet kell mondanunk mindannyiuknak azért a munkáért, amit aktív életük során elvégeztek. Önök amellett, hogy tisztességgel elvégezték a munkájukat, felnevelték a gyermekeiket, a falut is építették, szépítették a közösségüket is erősítették. Nekünk pedig az a feladat jut, hogy folytassuk az önök által megkezdett munkát, tegyünk a településünkért, gyarapítsuk közös értékeinket – mondta a képviselő.

Az időseket arra kérte, hogy vigyázzanak magukra. Sok erőt, jó egészséget kívánt és azt, hogy mindig szeretet vegye őket körül.

Az eseményen fellépett Aladics Léna énekelőadással, a Bácsbokodi Hagyományőrző Egyesület Wikitsch Német Tánccsoport ifjúsági csoport táncosai, a Bácskai Általános Iskola horvát táncosai és a Senior Örömtánc bácsbokodi csoportja. A meghívott szépkorúakat pogácsával, marhapörkölttel, körettel és savanyúsággal, valamint a bácsbokodi Süteményház Kft. által készített somlói galuskával látták vendégül.

A rendezvényen elismerő okleveleket is adományoztak

Kovács László polgármester lapunknak elmondta: faluszépítő versenyt rendeznek minden évben, amelyre minden lakos nevezhet, aki rendbe tartja a saját portáját. Az eredményhirdetést az idősek napja rendezvényen tartottuk, ahol két új önkormányzati kitüntetettnek is elismerésének adtak át. 

Bácsbokod Nagyközség Önkormányzatának elismerő oklevelét vehette át dr. Molnár Rozália nyugalmazott háziorvos, aki élete nagy részét a bácsbokodiak egészségügyi ellátásába fektette.

Héhn László Jánosnak pedig Bácsbokod Nagyközségért kitüntetést adományozott a képviselő-testület. Ő egykor a falu jegyzője, majd települési képviselő és alpolgármester is volt, továbbá a Bácsbokod Művelődéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Mondhatni, hogy egész életében a helyi közigazgatásban, a településfejlesztésben, valamint a közművelődés területén tevékenykedett. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában