Közlekedésrendészet

3 órája

Halálra gázoltak egy gyalogost Dunapatajon

Rengeteg a gyorshajtó Bács-Kiskunban, az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2530-an lépték át. Tragikus baleset helyszínén is intézkedtek a rendőrök, Dunapatajon egy autó halálra gázolt egy gyalogost.

Baon.hu

A héten négy „top” gyorshajtó is a rendőrök horgára akadt; Kiskunmajsa belterületén egy sofőr 100 kilométer/órával, egy másik 122 kilométer/órával hajtott Bátmonostoron. Kecskeméten az 50 kilométer/óra helyett 96-al közlekedett egy autós, másik pedig 105 kilométer/órával ment Kalocsa belterületén – tájékoztat a police.hu.

halálra gázolt, baleset, ittas vezetés
Halálra gázoltak egy gyalogost Dunapatajon
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Az előző héten is történt halálos baleset Bács-Kiskunban. Kedden Dunapatajon, az Ordasi úton egy személyautó sofőrje elütött egy gyalogost, aki az úttest szélén állt. A 73 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A rendőrség vizsgálja az esetet.

Bács-Kiskunban egy hét alatt 45 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 20 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztottak; egyikük balesetet is okozott. Egy 32 éves kiskunfélegyházi sofőr vasárnap egy kereszteződésben figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát, és nekiütközött egy szabályosan közlekedő kocsinak. A baleset során a vétlen sofőr könnyű sérüléseket szenvedett. Kiderült, hogy a férfi a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, ezért őt mintavételre előállították. A jogosítványát bevonták, és ellene büntetőeljárás indult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában