utánpótlás

2018.01.26. 16:32

Elismerték a megyei diákolimpikonokat

A megye diákolimpiai bajnokait köszöntötték szerdán a kecskeméti megyeházán. Az ünnepségen százötvenöt sportolót részesített elismerésben a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület.

Gulyás Sándor

Az ünnepségen a húsz diákolimpiai bajnoki címet elért csapat és a negyven egyéni versenyző, valamint felkészítőik vehettek át plaketteket és okleveleket Fotó: Gulyás Sándor

Megyénk diákjai a 2016/2017-es tanévben különösen szép sikereket értek el a diákolimpiai versenyeken. Az intézményeket, a pedagógusokat, akik kimagasló eredményeket értek el, illetve a legtöbbet tették a jövő nemzedékének egészségéért és erkölcsi nevelésért, a Magyar ­Diáksport Egyesület mellett a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület is elismerésben részesítette.

– A diákolimpiai versenyeken 270 ezer diák vett rész, az országos döntőkbe 18 ezren jutottak be. A harmincadik jubileumi tornán megyénket hetvenhat iskola képviselte. Az általános iskolák pontszerző versenyében a 485 iskola között negyvennyolc Bács-Kiskun megyei intézmény szerepelt. A pontversenyben a széchenyivárosi Arany János Általános Iskola az előkelő második helyet szerezte meg, a kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola a harmadik helyen végzett. A kis iskolák versenyét a Nemesnádudvar-Érsekhalma Német Nemzetiségi Általános Iskola nyerte – mondta el köszöntőjében Zsámboki ­Anna, a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke.

A megyeházán megtartott ünnepségen a húsz diák­olimpiai bajnoki címet elért csapat és a negyven egyéni versenyző, valamint felkészítőik vehettek át plaketteket és okleveleket. Az elismeréseket többek között Bogasov István tanácsnok, önkormányzati képviselő, a Sport Munkacsoport elnöke, Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Szeberényi Gyula kecskeméti és Balla László kiskunfélegyházi alpolgármestere adta át számukra.

– Egyesületünk 2002 óta köszönti megyénk diákolimpiai bajnokait. Kezdeményezésemre rendszeresen megemlékezünk azokról a sportvezetőkről is, akik több évtizeden keresztül szolgálták a diáksport ügyét megyénkben – mondta el Galamb Istvánné, az egyesület örökös tiszteletbeli elnöke.

Az idei esztendőben Czérna János kiskőrösi, Medgyes József kiskunmajsai, Siposné Cserjés Mária bajai nyugdíjba vonuló testnevelő és Schwarcz Iván, a szintén bajai diáksportvezető vehette át a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület emlékplakettjét.

Az ünnepségen a húsz diákolimpiai bajnoki címet elért csapat és a negyven egyéni versenyző, valamint felkészítőik vehettek át plaketteket és okleveleket Fotó: Gulyás Sándor
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában