50 év

9 órája

Arany jogi diplomát vett át a kalocsai Ivánné dr. Borschova Mária jogász, jogtanácsos

A kalocsai szépkorúak körében ismerősen csenghet Ivánné dr. Borschova Mária jogász, jogtanácsos neve, aki jogászként évtizedeken át emblematikus alakja volt a helyi közigazgatásnak, majd 1971-től vállalati jogtanácsosként a műanyaggyártó vállalat, a Kaloplasztik Kft. jogelődjénél, a BKKM Műanyag és Gumifeldolgozó Vállalatnál dolgozott.

Zsiga Ferenc

Ivánné dr. Borschova Mária Kalocsán, 1943. február 13-án született, férje, Iván Iván kárpitosmester volt. Házasságukból két gyermek született, Iván Zsolt és Iván Éva.

Ivánné Dr. Borschova Mária, Kalocsa, aranydiploma,
Ivánné dr. Borschova Mária átvehette aranydiplomáját
Fotó: Zsiga Ferenc

Mária részére a József Attila Tudományegyetem jogutódja, a Szegedi Tudományegyetem 2024. október 9-én állította ki az aranyoklevelet, amelyet azoknak adományoznak, akik 50 éve diplomáztak az alma materben.

A neves alkalomból dr. Töröcsikné prof. dr. Görög Márta dékán, egyetemi tanár levélben köszöntötte a jubiláló jogászt, és egyebek mellett ezt írta.

„Az ön életrajzát olvasva csodálattal és tisztelettel látjuk, hogy a szegedi jogi kar diplomája az egyéni tehetséggel és szorgalommal társulva mennyire szerteágazó feladatok ellátására képesítette. Kívánom, hogy ötven évvel a végzés után a szakmai tevékenység és a magánélet mindennapjainak esszenciája ízesítse meg az elkövetkezendő éveket, adjon további erőt önnek. Tisztelettel küldöm meg az önnek járó jubileumi oklevelet, és kívánom, hogy a következő díszoklevél-átadó ünnepségen (gyémánt 60) jó egészségben találkozzunk!”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában