Labdarúgás

7 órája

A KTE feszült mérkőzésen kapott ki a Puskás Akadémiától – galériával

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában a Kecskemét Gera Zoltán vezetőedző debütáló mérkőzésén hazai pályán a Puskás Akadémiával játszott. A találkozó vendég sikerrel zárult, a KTE rossz sorozata így nem szakadt meg.

Nyitray András

A mérkőzés első helyzete a vendégeké volt, a 11. percben Nagy Zsolt kapott jó indítást, ám a tizenhatos csücskéről laposan mellé gurított. Három perccel később ismét ezt játszotta el a Puskás, amelynek válogatott szélsője ezúttal kaput talált, viszont Varga nagyot védett. Bő félóra játékot követően viszont már a Kecskeméti TE kapusa is tehetetlen volt, Favorov beadását Colley olyan ívben fejelte a kapuba, hogy az elérhetetlen volt Varga számára, 0-1. Gyorsan jött a második vendég találat is. Nissila tolta meg jó ritmusban a labdát a tizenhatoson belül, Katona Levente buktatta őt és a megítélt büntetőt Nagy Zsolt lőtte a bal sarokba, 0-2. Kétgólos hátrány után az első félidő végén több ízben is gólt lőhetett volna a KTE. Zeke harciassága után Katona Bálint került ziccerbe, a kapus már verve volt, viszont Golláról kijött a labda, a lábáról a kezére pattant az. A játékvezető előbb piros lapot, majd büntetőt ítélt, de a VAR-vizsgálat után visszavonta mindkettőt. A ráadás pillanataiban Nikitscher került hasonlóan nagy helyzetbe, viszont Pécsi bravúrral hárított, így több gól nem esett a játékrészben.

Kecskeméti TE, KTE, labdarúgás, PAFC, Puskás,
A KTE szerencséje a PAFC ellen sem fordult meg
Fotó: Bús Csaba

A második félidő elején komoly csetepaté alakult ki a pályán, Colley két kézzel lökte el Vágót, de megúszta sárgával. Nyomott a Kecskemét, Gera Zoltán cserével is alakított a csapaton, a KTE hosszú perceken át beszorította ellenfelét a kapuja elé, de Nagy Krisztián és Pálinkás sem tudott élni az adódó lehetőségével. Az 54. percben újra Pálinkás került helyzetbe, ám fejese fölé szállt, majd az egyik legnagyobb helyzetet Nagy hagyta ki, miután Zeke remek szólója és beadása után mellé lőtt. A 69. percben Lukács tüzelt középről, ám Pécsi a helyén volt. A következő támadásnál Nikitschert buktatták a tizenhatos környékén, a játékvezető nem ítélt szabadrúgást, ezt kihasználva a Puskás Akadémia villámgyors kontratámadást vezetett végig és Nissila közvetlen közelről meglőtte a harmadikat, 0-3. A VAR-vizsgálatra ekkor nem került sor, így megadták a gólt. A 84. percben a hazaiaknál csereként beálló Berki próbálkozott, szép csele utáni lövését Pécsi fogta, majd hosszabbítás perceiben Pálinkás lövése és Rijaskó fejese sem hozott gólt.

A KTE legközelebb a Paks otthonában lép pályára október 27-én, 15 óra 15 perctől.

A KTE edzője, Gera Zoltán szerint a szurkolók előtt le a kalappal

Gera Zoltán, a Kecskemét vezetőedzője: – A mérkőzésnek úgy indultunk neki, hogy stabil védekezésre akartunk törekedni, és a labdaszerzésekből gyors átmenetekkel támadásokat vezetni. Bátortalanságot éreztem a csapaton, az elmúlt időszak nem volt egyszerű. Amikor megszereztük a labdát, nem voltak határozottak a megindulások. Miután kétgólos előnybe került a Puskás Akadémia, akkor került le egyfajta teher, bátrabbak lettek a játékosok, helyzeteket alakítottunk ki. Az első félidőben volt egy büntetőgyanús szituáció, abból gólt kellett volna rúgni, majd ott volt egy újabb ziccerünk még a lefújás előtt. A második játékrészt jól kezdtük, bennünk volt a gól, de egy véleményes helyzet után az ellenfél meglőtte a harmadikat. Sajnos ez most egy ilyen időszak, ha hibázik a csapatunk, az ellenfél azt rögtön megbünteti. Összességében azt csak pozitívan tudom értékelni, hogy rengeteg helyzetünk volt. Ha nem kerültünk volna helyzetbe, az lenne a nagy negatívum. A második vendég gól utáni állapotba kell eljutni, a mérkőzést is már ilyen mentalitásban kell kezdenünk a folytatásban. Úgy érzem, a szurkolók a csapat mögött állnak, velük könnyebb lesz kijönni a gödörből. Kecskemét futballszereztő közönsége megérdemli, hogy újra eredményes legyen a csapata, és ezen fogunk dolgozni keményen!

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője: – Örömteli eredmény született. Kecskeméten sohasem egyszerű pontot, pontokat és győzelmet szerezni. Sajnálom Szabó István távozását, de sok sikert kívánok Gera Zoltánnak. Az első félidőben jó játékkal juttattuk előnybe magunkat, bár sok labdát vesztettünk el. A szünetben kértem a játékosokat, hogy ne üljenek fel semmiféle provokációnak. Colley ezt nem tudta betartani, ennek szólt az első csere. Arra koncentráltunk, hogy Pálinkás érkezésével se tudjon betalálni a KTE. Jól védekeztünk és a harmadik góllal eldöntöttük a mérkőzést. Nagyon értékes számunkra ez a három pont.

Kecskeméti TE – Puskás Akadémia FC 0–3 (0–2)

Kecskemét, 2359 néző, Vezette: Berke Balázs (Georgiou Theodoros, Horváth Róbert)

KTE: Varga B. – Nagy K. (Berki 83.), Szabó (Rijáskó 68.), Belényesi, Katona L., Zeke – Vágó (Montiel 76.), Nikitscher, Zsótér (Pálinkás 46.) – Lukács, Katona B. (Vattay 83.). Vezetőedző: Gera Zoltán

Puskás: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Nagy Zs. – Szolnoki (Mondovics 81.), Favorov, – Soisalo, Nissila (Vékony 89.), Levi (Plsek 63.) – Colley (Duarte 63.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Sárga lap: Zsótér (16.), Szabó (58.), Pálinkás (71.), ill. Szolnoki (19.), Colley (50.)

Gólszerzők: Colley (31.), Nagy Zsolt (36. – büntetőből), Nissila (75.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában