Fotókiállítás

2 órája

A munka világáról mesél az iparkamara kecskeméti kiállítása – galériával

A munka világa címmel nyílt fotókiállítás a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarában Kecskeméten. A 15. alkalommal megrendezett tárlaton idén 59 alkotó 256 képét értékelte a zsűri, amelyek közül 40-et választottak ki bemutatásra.

Barta Zsolt

A csütörtök esti megnyitón Gaál József kamarai elnök méltatta az eseményt. Hangsúlyozta, hogy 15. éve szervezték meg az első ilyen eseményt. Az elmúlt évek során több százan, mintegy 3000 alkotással neveztek a kamara felhívására. A pályázat célja bemutatni egy pillanatot a létrehozás folyamatából. Maga a munkás a tudásával jelenik meg a képeken, amelyek egyszeri, megismételhetetlen pillanatot örökítenek meg.

A munka világa, kiállítás, Kecskemét
A munka világa: tizenötödik alkalommal adott helyet a megyei iparkamara kecskeméti székháza a kiállításnak
Fotó: Barta Zsolt

Ezt követően Gaál József átadta a szót Kecskés Bertalannak, a Kecskeméti Fotókör elnökének, aki szintén kedves szavakkal illette a kiállítást. Hangsúlyozta, hogy ő maga fémipari mérnök, így a lelkéhez azok a képek állnak közel, amelyek fémekkel foglalkoznak. Megemlítette, hogy a képi világ érzelmi világot is átad a nézőknek. Az alkotások azokat a mindennapi embereket mutatják be, akiket szinte rejtve kellett a fotósoknak megközelíteniük.

A kiállításon megjelennek a darus építők, az ipari alpinisták, a kereskedők, a fémmegmunkálók, a kenyérsütők is. Azaz a régi szakmák képviselői éppúgy láthatók, mint az új, fiatal hivatások szakemberei. A tárlat kiváló, hiányérzete nincs – mondta Kecskés Bertalan.

Végül a két elnök adta át az elismeréseket. A kamarai zsűri első díját Göldner Tiborné Lendület című fotója nyerte. A második helyezett Csomós Nándor Napnál is fényesebb című fotója lett. A harmadik díjat Méhes Miklós Seprűs Walzer című képe kapta. A döntnökök különdíját pedig Tóth-Szügyi Zsuzsanna Pityókás kenyér című képe kapta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában