Kerekegyháza

3 órája

Gulyást kóstolhattak az alkotók, az előadók és vendégeik a Szecsődi Udvarházban – galériával, videóval

Igazi gasztro-kulturális kavalkáddal várta szerdán a kerekegyházi alkotók és előadók klubja a Kecskeméti Nyugdíjas Pedagógusok Klubjának tagjait. A vendégeket Mezei Katalin Eszter harmonikaszóval köszöntötte a Szecsődi Udvarházban. A gulyásról Vitéz Komlósi Mihály séf, a Bács-Kiskun vármegyei Panoráma Világklub elnöke gondoskodott.

Gulyás Sándor

– A nyári évadunk utolsó foglalkozására igazi gasztro-kulturális kavalkádot állítottunk össze. A résztvevők megtekinthették a kecskeméti Örömfestők alkotásait, megismerhették Reményi Tamás Lírai variációk című verseskötetét. Ezúttal a gasztronómia is belekerült a programba Vitéz Komlósi Mihály séf jóvoltából – mondta el hírportálunk érdeklődésére Szecsődi György klubvezető.

gulyás, Szecsődi Udvarház, Kerekegyháza
Vitéz Komlósi Mihály és Szecsődi György a Szecsődi Udvarházban
Fotó: Gulyás Sándor

A Bács-Kiskun vármegyei Panoráma Világklub elnöke ízletes gulyással lepte meg a program résztvevőit.

– Jelenleg Hajóson élek, ám máig kecskemétinek vallom magam. Hosszú évtizedes barátság fűz Szecsődi Györgyhöz. Édesanyám pedig oszlopos tagja a Kecskeméti Nyugdíjas Pedagógusok Klubjának, így nem volt kérdéses számomra, hogy elfogadjam a meghívást. Gulyás különlegességgel lepem meg a program résztvevőit, ami lényegében egy babgulyás pincepörkölt alappal, amihez három fajta húst használok – sorolta Vitéz Komlósi Mihály, a hagyományőrző bográcsos ételek mestere.

Reményi Tamás Lírai variációk című verseskötetét felesége, Reményiné Maricza Adrienn mutatta be a közönségnek, aki elmondta, hét éve ismerkedik férje költészetével.

– Tanúja voltam az első versek születésének. Akkor éreztem, hogy különleges érzékenységű költő válik férjemből. Az első szárnypróbálgatás után hamar rátalált a számára alkalmas formára, a szonettre, amit gondolatainak tolmácsolására használ. Verseskötete a meglévő húsz szonett-koszorújából hetet tartalmaz, amelyek közül néhányat klasszikus stílusban alkotott, de akadnak újításként, epizódként szerkesztettek is – fogalmazott Reményiné Maricza Adrienn.

A zenei részben Beremendi-Schultz Henrik zeneszerző előadóművész, majd Chio és a Pirossapkások zenekar lépett a színpadra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában