Baon podcast

3 órája

Ifj. Richter József a szafari parkkal feltette Nagykőröst a turisztikai térképre – podcast

Néhány éve működik Nagykőrösön a Richter Safari Park, mely egyedülálló turisztikai látványosság és élmény Magyarországon. Ifj. Richter József alapító-igazgató a közelmúltban vehette át Nagykőrös város elismerését az általa vezetett autós szafari park működtetéséért. A díjról és a park mindennapjairól mesélt a fiatal igazgató a Rádió 1 Gong Téma műsorában.

Sebestyén Hajnalka

Mint arról korábban már beszámoltunk, ifj. Richter József különleges elismerésben részesült. A többszörösön díjazott artistaművész, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója ezúttal nem a cirkusz világában elért eredményei alapján kapott díjat, hanem az általa megálmodott és megvalósított Richter Safari Parkért. Az ország egyetlen autós szafari parkja feltette Nagykőröst a turisztikai térképre.

Ifj. Richter József, Nagykőrös, elismerés
Ifj. Richter József alapító-igazgató
Fotó: Rádió 1 Gong

Ifj. Richter József számára óriási megtiszteltetés a díj

A fiatal alapító-igazgató elmondta: hatalmas megtiszteltetésként érte meg Nagykőrös város díját, melyet a város turisztikai életének fellendítéséért ítéltek oda számára. Az élete során már rengeteg díjat és állami kitüntetést is kapott, de ez most nagyon közel áll a szívéhez, hiszen ez az első, amit a szafari parknak köszönhet. 

Nagykőrösön otthonra találtak

A Richter Safari Park három éve működik Nagykőrösön, előtte rövid ideig a főváros mellett volt, de azt a területet kinőtték. Nagykőrösön egy 30 hektáros területet népesítettek be, időközben tovább bővültek, immár 40 hektáron várják a látogatókat. Évről-évre nő a látogatottságuk, a tavalyi adatok alapján már a térség második legnépszerűbb turisztikai célpontja lettek, a ceglédi termálfürdő után. 

Egy víziló az új családtag

A Richter Safari Park állatállománya folyamatosan bővül, jelenleg mintegy háromszáz egyednek ad otthont. Legújabb családtagjuk egy víziló. A szafari parknak jó híre van Európában. A cirkuszból kiöregedett, de még aktív állatok nyugdíjas otthona is egyben. A nagy vadak között vannak elefántok, zsiráfok, zebrák, tigrisek, oroszlánok egyaránt. 

Richter József három évvel ezelőtt döntött úgy, hogy a Magyar Nemzeti Cirkuszból kivonják a a vadállatokat, valamennyi a nagykőrösi szafari parkba költözött át.

Egész napos program

A szafari park több mint egy állatpark, egész napra tartalmas programot kínál a látogatóknak. Autóval lehet szafarizni, van cirkuszi bemutató, elefánttréning, kültéri lengőtrapéz-show, vidámpark, és lehet vízibiciklizni is a három hektáros tavon. A jó hírük gyorsan terjedt, ma már az ország legkülönbözőbb pontjaikról érkeznek a látogatók. 

Újdonságok a szafari parkban

Minden évben több újdonsággal is készülnek. Idén Pablo, a víziló és az új szálláshely a plusz a már meglévő attrakciók mellé. Mivel a park tavasztól késő őszig tart nyitva, télen ötletelnek és valósítják meg a fejlesztéseket, természetesen az állatok gondozása mellett. Ifj. Richter József ennek kapcsán elmondta: nagyon sok ötletük és elképzelésük van még arról, hogyan fejlesszék tovább a parkot. Még csak a jéghegy csúcsát kapargatják. 

Állatok világnapja

Ifj. Richter József számára nagyon fontosak a jótékonysági megmozdulások. Október 4-én, az állatok világnapján több mint 500 hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő gyermeknek nyújtanak majd ingyen életre szóló élményt a Richter Safari Parkban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában